Respecta dreptul copilului la cadouri la Oradea

Respecta dreptul copilului la cadouri la Oradea
Beneficiarii au fost aleşi din familiile orădene cu dificultăţi financiare.

Aproximativ 400 de copii orădeni din familii monoparentale sau cu venituri mici sunt beneficiarii unei acţiuni dedicată Zilei Universale a Drepturilor Copilului, organizată de Compania de Apă Oradea(CAO).

„V-aţi gândit vreodată câtă iubire încape într-o cutie? Noi da!” – acesta este sloganul sub care angajaţii Companiei de Apă s-au mobilizat şi au donat jucării, rechizite şi cărţi. „Până acum s-au adunat 350 de pachete dar acţiunea se termină vineri aşa că sper să mai primim”, spune directoarea economică Kuntz Aniko.

Darurile vor ajunge la destinatarii lor în cadrul unei mici festivităţi organizate duminică dimineaţa la sediul companiei din strada Duiliu Zamfirescu.

În preambulul Zilei Drepturilor Copilului, doi elevi au fost invitaţii edililor, la Primărie, pentru a citi preambulul Declaraţiei Drepturilor Copilului: Cristian Andrei Drăghici de la Şcoala Oltea Doamna a citit cele cinci alineate ale textului în română iar Benedek Boglarka de la Liceul Szent Laszlo în limba maghiară.

 Din evidenţele ASCO

Copiii au fost aleşi din evidenţele Administraţiei Sociale Comunitare Oradea (ASCO), în funcţie de venitul pe membru de familie.

Koncsek Zita, directoarea ASCO spune că micuţii care vor primi cadouri de la CAO sunt din Oradea şi au vârste cuprinse între 2 şi 12 ani. Provin cu prioritate din familii monoparentale sau cu venituri scăzute.

„O statistică tristă este că în Oradea trăiesc peste 2.000 de familii monoparentale cu situaţie financiară precară. Dintre acestea, 1.500 au primit până în decembrie anul trecut o alocaţie de susţinere dar în urma schimbării legislative, acum mai primesc acest ajutor sub 500 de familii”, spune directoarea. Cadrul legal la care se referă este coborârea nivelului la venitul minim garantat de la 470 lei la 370 lei pe membru de familie.

În condiţiile anulării multor forme de ajutor social, edilii consideră că ar fi utilă o implicare mai activă a factorului economic. „Sper că din 2012 va creşte numărul magazinelor mari sau al băncilor şi firmelor care arată sensibilitate pentru acţiuni caritabile”, zice directoarea ASCO.

C.Gh0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !