„Respectăm decizia Larisei şi a antrenorului Fleisz”

De Gavril Nutiu
„Respectăm decizia Larisei şi a antrenorului Fleisz”
Vicepreşedintele FR Judo şi totodată antrenorului lotului olimpic feminin al României, Florin Bercean, se află la Oradea, la stagiul internaţional de pregătiri găzduit de oraşul nostru.

Întrebat despre faptul că Oradea nu mai găzduieşte niciun centru olimpic de judo, toate fiind comasate la Cluj-Napoca, Florin Bercean a afirmat că lotul masculin s-ar putea întoarce în viitorul apropiat în oraşul nostru. „Am dorit să implementăm şi la băieţi stilul de pregătire de la lotul olimpic feminin, cu care am avut rezultate remarcabile de-a lungul anilor. Lotul masculin s-ar putea întoarce la Oradea după ce lucrurile se vor pune la punct; în fond, locul de pregătire contează mai puţin”, a spus reputatul antrenor.

Florin Bercean s-a referit apoi şi la refuzul celei mai bune judoka orădene, Larisa Florian, de a se muta la Centrul olimpic feminin, la Cluj-Napoca. „Aceasta este o problemă despre care eu nu vreau să vorbesc prea mult. Antrenorul Larisei, domnul profesor Fleisz, s-a opus de ani de zile plecării sale la lotul olimpic. Am avut o discuţie şi cu domnul preşedinte Vizer (Marius Vizer – preşedintele IJF – n.r.) asupra acestei chestiuni. În opinia mea, este păcat ca această sportivă să nu fie componentă a unui lot olimpic, pentru că pierde o sumă de bani care ar veni de la statul român. Noi o ajutăm, i-am plătit deplasările în străinătate, turneele, deci ea nu este lezată din punct de vedere al competiţiei. Este lezată însă în mod personal, pentru că titlul de sportivă olimpică ar onora-o, ar veni ceva bani în plus, la fel şi medicaţia. Noi respectăm însă decizia sportivei şi a domnului profesor Fleisz, care insistă să o pregătească la Oradea”, a declarat antrenorul Florin Bercean.

Sala de judo a CSŞ LPS Bihorul găzduieşte, pe parcursul întregii săptămâni, un stagiu internaţional de pregătire comună pentru seniori, tineret şi juniori, masculin şi feminin. Organizatorii stagiului sunt CSŞ LPS Bihorul, CSM Oradea şi JC Liberty. Participarea este una selectă, la stagiu fiind p...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !