„Responsabil de cartierul meu”

ORADEA – Proiectul „Responsabil de cartierul meu”, iniţiat în septembrie de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea (ACEO), a ajuns la final. Rezultatele acestuia vor fi prezentate astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primul proiect implementat de ACEO în domeniul protecţiei mediului şi-a propus să dezvolte spiritul eco-civic al cetăţenilor dintr-un cartier al municipiului, mai exact Rogerius. Astfel, ACEO a organizat în septembrie două seminarii pentru 30 de orădeni, pe temele „De ce e important să salvăm pădurea” şi „Ce pot face în cartierul meu?”. În luna octombrie s-a trecut la fapte: au fost amplasate mai multe puncte de colectare a hârtiei în cartierul respectiv.
„Stă în puterea noastră să facem ceva pentru a menţine sănătatea pământului nostru, iar pentru asta nu ni se cerea neapărat să plantăm o pădure, dar putem cel puţin să prevenim distrugerea uneia. Ideea acestui proiect a pornit de la o observaţie simplă: oamenii au devenit risipitori cu hârtia, nepăsători asupra mediului înconjurător şi a celui în care locuiesc”, precizează coordonatorul proiectului, Adela Ghiţulescu. Proiectul a beneficiat de un buget de 7.480 RON, din care 5.000 RON reprezintă contribuţia Primăriei şi a Consiliului Local.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase