Responsabilii pentru pastorația familiilor și adulților, la Oradea

De Crina Dobocan
Au propus proiecte pentru familii
Au propus proiecte pentru familii
La Mănăstirea Franciscană din Oradea a avut loc întâlnirea responsabililor pentru activitatea pastorală dedicată familiilor și adulților la nivel eparhial.

Vicarul general al Eparhiei de Oradea, pr. Mihai Vătămănelu, le-a adresat celor prezenți vorbe de încurajare și le-a amintit faptul că PS Virgil Bercea pune un mare accent pe activitatea pastorală dedicată familiilor și adulților. El a susținut ideea continuării clădirii Bisericii Vii pe structurile edificiilor deja construite și renovate. Oferind exemplul lui Iisus, care a avut 12 apostoli, i-a îndemnat pe toți cei prezenți să încerce să aibă cel puțin 12 familii.

În același cadru, au fost prezentate activitățile derulate pentru familii, dar și proiectele următoare.
De asemenea, au fost aduse în discuție și exercițiile spirituale care vor avea loc în decursul anului 2019 și în primele luni ale anului 2020.
La finalul întâlnirii, s-au tras concluzii legate de rolul lui Iisus Hristos și al Sacramentelor, și a fost scoasă în evidență importanța cursurilor pentru logodnici.

„Avem datoria și harul să fim deschiși pentru colaborarea în spirit ecumenic. Familiile deja implicate pot fi (și sunt!) lumină pentru celelalte familii. Prin întâlnirile regulate, se aduc roade pastoral-spirituale. Secretul este lucrul constant cu harul Sfântului Spirit. În acest mod, se scot de pe arătură roadele spirituale necesare pentru mântuirea sufletelor. Fiecare suflet își găsește în acest fel identitatea”, a spus pr. Mihai Tegzeș, responsabil Departament Familii și Adulți în cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !