Responsabilitate la minim

Responsabilitate la minim
Zilele de joi si vineri au fost dedicate Responsabilitatii Sociale a Companiilor. Prin organizarea acestui eveniment s-a dorit trezirea constiintei publice, în special a firmelor, cu privire la necesitatea implicarii în proiecte în folosul societatii.

Seminariile s-au desfasurat la Centrul de Informare al Cetatii Oradea. Organizatorii – Fondul de Dezvoltare a Euroregiunii Carpatice (FDEC), Consiliul Local al IMM din Oradea (CLIMMO), Primaria Oradea si Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC) – si-au propus sa stimuleze implicarea companiilor oradene în actiuni comunitare, fie prin sprijin financiar, fie prin alte mijloace.

Conferentiarii le-au prezentat agentilor economici modalitatile de implicare în comunitate, proiectele care au reusit deja sa schimbe în bine anumite aspecte ale vietii sociale. Companiile au avut ocazia de a afla mai multe despre legea sponsorizarii si înregistrarile contabile pentru sponsorizare.

Parteneriat

„Stim ca în România exista oameni generosi si responsabilitate sociala, însa nu se cunosc mecanismele prin care se poate realiza ceva util”, a spus Ioana Brasovean, de la ARC. Lorena Stoica, director al Fundatiei Carpatice, a marturisit ca s-a încercat implementarea ideii de parteneriat între companii, ONG-uri si autoritati publice, de mai bine de patru luni.

„Vrem sa construim împreuna proiecte pentru comunitatea oradeana”, a subliniat Lorena Stoica. Au fost identificate acele nevoi ale comunitatii în care sectorul de afaceri oradean este dispus sa se implice. S-a propus formarea unei coalitii business to business si crearea si administrarea unui fond de responsabilitate sociala a firmelor din Oradea.

Participare

Daca initiativa parteneriatului pentru comunitate a fost sau nu un succes, ramâne de vazut. Numarul agentilor economici prezenti a fost însa sub asteptarile organizatorilor. „Participarea firmelor a fost cam slaba. Au fost mai putine decât ne-am asteptat. În schimb s-au implicat numeroase ONG-uri, reprezentanti din Primaria Oradea si ai presei”, a spus Cosmin Purtan, coordonator programe de finantare la FDEC. „Ramâne sa continuam eforturile”, a concluzionat acesta.

Claudia Curta

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !