Restituire

Restituire
Hunedoara – Cei doi angajaţi ai Primăriei Hunedoara, care au plecat în Canada după susţinerea unui curs de specializare în compartimentul informatic la Facultatea de Inginerie, au trimis banii pe care îi datorau la plecare.

Plata efectuată de Primăria Hunedoara pentru şcolarizarea unor angajaţi de la departamentul informatic, a târât instituţia în instanţă în urma unui control efectuat de Curtea de Conturi. Echipa de control a Curţii de Conturi a descoperit faptul că fostul şi actualul primar, respectiv directorul economic, au avizat efectuarea unor plăţi ilegale în contul Facultatii de Inginerie din Hunedoara. Aceste sume au fost făcute în scopul achitării costurilor pentru cursurile post-universitare urmate de trei angajaţi ai Primăriei: Liviu Nicolae Abrudean, Alin Şocander şi Monica Udrea.

Acţiunea de judecată se datorează faptului că plăţile respective au fost efectuate în condiţiile în care între municipalitate şi facultate nu a existat un contract sau o convenţie încheiată în mod legal. Problema s-a complicat după ce doi dintre cei trei angajaţi au plecat în Canada.

Tribunalul a dat câştig Curţii de Conturi şi i-a obligat pe fostul primar Remus Mariş şi pe directorul economic Liana Mirea să plătească la bugetul local suma de 48,7 milioane de lei vechi, iar pe primarul Schiau, suma de 12,4 milioane lei vechi.

„Toată suma care a fost menţionată în raportul Curţii de Conturi a fost recuperată în totalitate, iar noi avem chitanţele care pot dovedi asta. Cei care au plecat în Canada au trimis banii pe care îi datorau în urma cursului de perfecţionare pe care l-au făcut. Banii au venit în mai multe tranşe începând cu momentul în care a început procedura”, a declarat primarul Nicolae Schiau. Recursul la sentinţa Tribunalului Hunedoara va avea loc pe data de 18 iunie 2007 la Curtea de Apel Alba-Iulia.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !