Restituiri la produsele agricole

Restituiri la produsele agricole
Operatorii economici pot depune la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cereri pentru obţinerea unui certificat cu stabilire în avans a restituirii la exportul de produse agricole către ţări terţe.

Cererile se pot depune personal, prin poştă sau prin fax, în fiecare zi a săptămânii, pentru carne de vită, carne de pasăre şi pui vii, ouă.

Reglementări

În prezent satele de restituiri la export aplicabile sunt stabilite unitar la nivelul Uniunii Europene. Astfel pentru carnea de pasăre de 32,50 euro/100 kg, pentru puii de o zi 0,24 euro/100 bucăţi sau 0,47 euro/100 bucăţi în funcţie de codul tarifar. Pentru ouăle de incubaţie începând cu 0,20 euro/100 bucăţi până la 84,72 euro/100 bucăţi în funcţie de codul tarifar, precum şi de ţara de destinaţie. Pentru carnea de vită de la 22,6 euro/100 kg ajungând până la 84,7 euro/100 kg, în funcţie de codul tarifar, precum şi de ţara de destinaţie.

Din 2007 până în prezent, au fost plătite restituiri la export în sumă de 1.140.000 lei pentru pui de o zi, ouă de incubaţie, cireşe conservate provizoriu, crupe şi griş din porumb, făină de porumb, zahăr vanilat şi zahăr exportat sub formă de mărfuri, având ca destinaţii predominante Republica Moldova, Albania, Statele Unite ale Americii, Ucraina, Israel, Algeria.
De asemenea, în prezent sunt în curs de plată restituiri la export în sumă de 380.000 lei pentru carne de pasăre şi carne de vită care au fost exportate în Libia, Irak, Siria şi Republica Moldova.

„Pentru informaţii suplimentare legate de accesarea acestor fonduri comunitare, operatorii economici sunt rugaţi să consulte site-ul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, www.apia.org.ro. Informaţii pot fi obţinute şi la sediul Centrului Judeţean APIA Bihor”, a punctat Traian Abrudan, directorul APIA Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !