Restrângeri de activitate la şcoli

7Comentarii
Restrângeri de activitate la şcoli
Elevii din 52 de şcoli din judeţ se vor alătura, din anul şcolar următor, celor care fac naveta.

Elevii de la 52 de şcoli din Bihor se vor alătura din anul şcolar 2010-2011 celor care deja fac naveta. InspectoratulŞcolar Judeţean Bihor a hotărît ca 52 de unităţi de învăţământ să intre în restrângere de activitate. Decizia a fost luată ca urmare a scăderii populaţiei şcolare. Din cauza numărului mic de elevi se impune arondarea şcolilor din satele cu efectiv mic de elevi la şcolile unde numărul copiilor este mai mare. Astfel, cei 12 elevi de la secţia maghiară de la Şcoala din Oşorhei vor fi mutaţi la Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” din Oradea. De asemenea, la Biharia nu va mai exista clasă în limba română. Aici există doar opt elevi. Aceştia vor fi mutaţi, din toamnă, la Şcoala din Tămăşeu.

Comasări

Şi în Oradea au fost făcute comasări. În Oradea, vor fi făcute restrângeri de activitate la Liceul de Artă, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Şcolile „Avram Iancu”, „Ioan Slavici”, „Octavian Goga”, Şcoala cu clasele I-VIII, nr. 11, Centru Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 etc. 

„Din trei clase s-au făcut două, în anumite şcoli din Oradea. O asemenea situaţie a existat la Şcoala cu clasele I-VIII «George Coşbuc». La clasa a II-a existau nouă copii, iar la clasa a III-a, zece. Copiii au fost orientaţi către alte şcoli din zonă”, a declarat Dorel Luca, inspectorul şcolar general.

Există însă localităţi unde nu s-au putut face comasări. Un exemplu în acest sens este Şcoala din Şuşturogiu.

Crina Dobocan7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor