Restricţii dure la vama ungară

Autoritatea Ungară Vamală a transmis părţii române condiţiile în care călătorii care intră în Ungaria pot să introducă produse fără caracter comercial, scutite de taxele vamale sau produsele din carne şi lapte.

Astfel, potrivit comunicatului Direcţiei Vamale Oradea, sunt scutite de taxele vamale articolele de folosinţă personală ale călătorilor sau cele care au destinaţia de cadouri.

Scutiri până la 175 euro

Scutirea de taxe vamale poate fi acordată la o valoare totală de 175 de euro. Bagajele celor care nu călătoresc cu vehiculul propriu nu pot fi scutite de taxă vamală. Astfel de colete trebuie transportate cu poşta sau înregistrate de compania de transporturi. Autorităţile maghiare pot să interzică introducerea în ţară a bagajelor sau coletelor care nu respectă cerinţele lor.

Ca un mijloc de prevenire a apariţiei unor boli, introducerea în Ungaria a produselor alimentare a fost reglementată strict. Astfel, produsele din carne şi lapte pot fi introduse în ţara vecină doar în anumite cazuri. Este permisă introducerea laptelui-praf sau a alimentelor destinate sugarilor, a unor alimente necesare călătorilor din motive medicale, dacă aceste alimente nu necesită răcire înaintea consumării şi dacă e vorba de produse de marcă înregistrată, ambalate, iar ambalajul este intact.

Lapte din Insulele Feroe

În Ungaria mai pot fi introduse produse din carne sau lapte în vederea consumului personal provenite din Insulele Feroe, Groenlanda, Islanda, Liechtenstein şi Elveţia, dar nu mai mult de 5 kilograme, sau produse din carne şi lapte din Andorra, Norvegia şi San Marino.

Totodată, aceste produse de provenienţă animală pot fi introduse în Uniunea Europeană doar dacă turistul are documentele necesare din partea serviciului veterinar din ţara de unde călătoreşte care să dovedească faptul că marfa corespunde cerinţelor de introducere pe teritoriul UE. La sosirea într-un punct de frontieră, toate aceste produse trebuie declarate şi prezentate autorităţilor împreună cu documentele însoţitoare.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !