Restricţii la ţigări în Ungaria

Restricţii la ţigări în Ungaria
OARDEA – Ungaria a decis sa menţină restricţiile privind cantitatea de ţigarete în regim de scutire de accize pentru călătorii care vin din România, respectiv 200 de ţigarete, potrivit unui comunicat al Autorităţii Vamale.

Totodată, începînd cu data de 1 septembrie 2006, nivelul accizelor a crescut. Astfel: accizele pentru băuturile alcoolice (alcool etilic, bere, şampanie, produse intermediare) au crescut cu 7%, accizele pentru ţigarete au crescut, de asemenea a crescut nivelul minim al accizei pentru tutun de fumat (tutun de fumat fin tăiat şi alte tutunuri de fumat).

De asemenea, de la 1 ianuarie 2007 au fost introduse noi prevederi privind producţia şi distribuţia de E85 (partea de bioetanol a E85 este scutită de acciză), iar de la 1 martie 2006 se aplica nivelul redus de impozitare pentru biodisel pur utilizat pentru motoarele staţionare din administrarea minelor si apelor.

„După cum am informat în 8 ianuarie a.c., reamintim că vechile state membre au posibilitatea să menţină aceleaşi restricţii privind cantitatea de ţigarete ca şi cele care sunt aplicate călătorilor care vin din ţări terţe. Atunci cand nivelul minim al accizei este atins de noile state membre, beneficiile Pieţei Unice se extind imediat. Atât timp cât noile state membre beneficiază de avantajul unei derogări care îi permite să ajungaă la nivelul minim al accizei pentru produsele din tutun mai târziu, beneficiile Pieţei Unice pentru călătorii din acele state sunt de asemenea amânate”, se mai arată în comunicat.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !