Restricţii pentru anumite materiale plastice

De Simona Drimbău
Restricţii pentru anumite materiale plastice
© Nature morte sur le thème de la Loi Alimentation
Adoptarea formală a noilor norme de către Consiliu reprezintă etapa finală a procedurii.

În cursul săptămânii trecute a fost adoptată o directivă europeană care introduce noi restricţii pentru anumite materiale plastice de unică folosinţă. Directiva privind materialele plastice de unică folosinţă se bazează pe legislaţia existentă a UE în materie de deşeuri, dar o depăşeşte prin faptul că stabileşte norme mai stricte pentru acele tipuri de produse şi de ambalaje care se află printre primele zece articole poluante ca frecvenţă a apariţiei pe plajele europene.

Interdicţii

Noile norme interzic utilizarea anumitor produse din plastic de unică folosinţă pentru care există alternative. Sunt introduse de asemenea măsuri specifice de reducere a utilizării produselor din plastic care sunt aruncate cel mai des în mod necorespunzător.

Produsele din plastic de unică folosinţă sunt fabricate integral sau parţial din materiale plastice şi, de regulă, sunt destinate a fi utilizate doar o dată sau pentru o perioadă scurtă înainte să fie aruncate. Se doreşte astfel reducerea cantităţii de deşeuri de plastic generate.

Statele membre au convenit să atingă un obiectiv de colectare de 90% pentru sticlele din plastic până în 2029, iar sticlele din plastic vor trebui să conţină, până în 2025, cel puţin 25% material reciclat, iar până în 2030 cel puţin 30%.

Astfel, conform noilor norme privind materialele plastice de unică folosinţă, până în 2021 vor fi interzise în UE farfuriile, tacâmurile de unică folosinţă din plastic, precum şi paiele, beţele pentru baloane şi beţişoarele pentru urechi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !