Restricţii pentru micii producători

Restricţii pentru micii producători
Bucureşti – Potrivit unui ordin al Autorităţii Sanitar-Veterinare, începând cu 27 ianuarie, micii producători nu mai au voie să comercializeze carne sau produse de carne în afara comunei de unde provin.

Normele sanitare prevăd că producătorii trebuie să aibă un certificat din partea autorităţii sanitar- veterinare. Sunt slabe speranţe ca micii producători să primească astfel de certificate. Dacă în gospodărie sunt până la patru porci, înseamnă că sunt crescuţi doar pentru familie şi ţăranii nu au voie să vândă nici un produs obţinut de pe urma creşterii animalelor.

Dacă sunt între 4 şi 20 de animale, reglementările sanitare permit vânzarea doar în comuna de provenienţă, dar animalele trebuie tăiate în abatoare autorizate. Dacă se doreşte tăierea animalului în curte, aşa cum se practică în multe sate, totul e pe propria răspundere a celui în cauză. Se are în vedere posibilitatea ca la nivelul comunei să se înfiinţeze un punct de sacrificare – unde ţăranii să-şi poată tăia animalele în condiţii de igienă.

Cei care vor să crească peste 20 de porci, adică să aibă o fermă, trebuie să întocmească un dosar de autorizare, care înseamnă o cerere-tip, o schiţă a spaţiului pe care doresc să-l autorizeze, amplasarea faţă de vecinătăţi, faţă de drumurile publice, faţă de spaţiile de locuit. Din luna iulie vor intra în vigoare şi restricţii privind zona în care pot fi vândute produsele lactate şi mierea.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !