Restricţionări la depunerea online a proiectelor

Restricţionări la depunerea online a proiectelor
Modulul de depunere online a proiectelor finanțate prin PNDR a fost dezvoltat în sistemul informatic al AFIR astfel încât să restricționeze utilizarea roboților/scripturilor care colectează în mod automat resursele (date și informații).

De asemenea, sistemul este conceput să respingă și utilizarea programelor care imită caracteristicile unui utilizator uman sau care oferă un avantaj nedrept, precum și a sistemelor „click-bots” sau a „script-urilor” care execută click-uri în mod automat sau reproduc în alt mod comportamentul uman.

Astfel, având în vedere că sunt interzise astfel de practici de utilizare, precum și accesarea modulului utilizat pentru depunere online a cererilor de finanțare din locații multiple, în același timp, de către acelaşi utilizator, în sistemul informatic al AFIR s-au implementat noi funcționalități care au un caracter preventiv. În acest sens, crearea conturilor pe portalul AFIR se poate face doar dacă utilizatorul poate dovedi că nu este robot sau script de automatizare prin redarea de către utilizator și recunoașterea de către sistemul informatic a unui text prezentat ca o imagine distorsionată (utilizatorul trebuie sa rezolve o CAPTCHA – o imagine cu un text scris distorsionat pe un fond cu gradient de culoare, astfel încât să poată fi recunoscut ușor de utilizatorii umani, dar cu greutate de un „robot”).

Pentru a preveni utilizarea de „roboți” și scripturi de automatizare realizate special pentru depunerea de proiecte, AFIR a implementat protecția bazată pe cod CAPTCHA inclusiv la crearea unui proiect și la trimiterea proiectului către AFIR, ulterior încărcării documentației de proiect. De asemenea, sistemul informatic impune ca adresa de e-mail declarată la crearea unui cont să fie validată de utilizator prin accesarea unui link special trimis la respectiva adresă de e-mail. Infrastructura informațională pe care este instalat acest modul de depunere on-line oferă posibilitatea de monitorizare a consumului de resurse și de alocare dinamică a resurselor suplimentare, în eventualitatea în care acest lucru este necesar. Mai mult decât atât, infrastuctura conține sisteme de protecție împotriva atacurilor de tip DDoS (distributed denial of service). De asemenea, modulul pentru depunere online a cererilor de finanțare nu trebuie să fie accesat simultan, de către un utilizator, din locații multiple.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !