Retelele, un mod de a face fata concurentei

Retelele, un mod de a face fata concurentei
Ovidiu Nicolescu crede că reţeaua este o modalitate eficace de construire a unei economii.

Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, s-a aflat săptămâna aceasta la Oradea cu ocazia lucrărilor la Proiectul NETIMM.  Proiectul a demarat în urmă cu doi ani, este în parteneriat cu un partener german şi are valoare de peste patru milioane de euro. În cadrul proiectului se preconizează realizarea unor reţele în patru categorii de domenii: industriei construcţiilor, turismului, consultanţei şi reţele tematice.

„Reţeaua este una dintre modalităţile cele mai importante şi cele mai eficace de construire a unei economii bazate pe cunoştinţe”, precizează Ovidiu Nicolescu. În cadrul reuniunii s-a discutat ce trebuie să se facă pentru ca aceste reţele să funcţioneze şi după încheierea finanţării.

Exemple

Ovidiu Nicolescu a dat câteva exemple de reţele constituite în cadrul proiectului. „Reţeaua de construcţii din care face parte şi Ioan Mintaş îşi propune ca prin reunirea mai multor firme din construcţii să întrunească masa critică pentru a participa la unele licitaţii din România, licitaţii la care dacă nu fac un asemenea net-working, nu îndeplinesc condiţiile şi aceste licitaţii vor fi câştigate obligatoriu numai de firmele din străinătate. Ori interesul României este ca lucrările care se fac în România să fie câştigate de firme din România, pentru ca plus valoarea să rămână în ţară”, a subliniat Nicolescu.

Imm-urile din Turism au venit cu iniţiativa să facă un catalog de promovare pentru a putea pătrunde cu serviciile lor în marile lanţuri turistice, unde nimeni nu stă de vorbă cu o fimă mică, un restaurant mic etc.

„Această întâlnire nu a avut doar un scop bilanţiei ci şi urmări pragmatice care au depăşit obiectivele strict imediate”, conchide Nicolescu. Săptămâna viitoare JB va publica un interviu cu Ovidiu Nicolescu.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !