Reţeta de weekend: Tort de mere

Reţeta de weekend: Tort de mere
Te interesează retete culinare deosebite şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Ingrediente:

4 ouă,

5 linguri apă,

1 cana si jumătate de zahăr,

2 linguri ulei,

1 cana făină,

1 kg mere,

zahăr vanilat,

scorţisoară,

500 g frişcă

Mod de preparare:

Albuşurile se bat spumă. În acest timp se pune la fiert zahărul cu apa. Când zahărul s-a topit, se toarnă treptat peste alubuşurile spumă, bătând în continuare. Urmează galbenuşurile, unul câte unul, uleiul şi făina. În vasul în care se va coace blatul, se topesc cele 100 g de zahăr, iar cu caramelul obţinut se îmbracă suprafaţa interioară a vasului. Se unge cu unt pojghiţa de caramel, se tapetează vasul cu felii de mere, se presară scorţişoară, apoi se pun în picioare mere întregi, curăţate de coajă şi cu cotorul scos. Peste merele astfel aranjate se toarnă compoziţia de blat şi se coace la cuptor aproximativ o oră.

Mod de servire:

După ce se răceşte complet, se rastoarnă cu atenţie şi se îmbracă cu frişcă. Alte reţete de dulciuri: Ciocolată de casă,Prajitură olandeză cu fructe,Tort cu mere coapte


Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !