Reteta: Friptura suculenta de vita

Reteta: Friptura suculenta de vita
Nu mai ştii ce să găteşti pentru familia ta? Culinar.ro îţi propune zilnic reţete rapide, cu indicaţii şi imagini utile. Spor la gătit!

Ingrediente:

800 g pulpă de vită,

150g slanină afumată,

2 linguri ulei,

1 lingură de muştar,

3-4 linguri de vin,

sucul de la o jumătate de lămâie,

condimente pentru carne de vită,

1 lingură amidon alimentar;

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, uscaţi-o cu un prospup de bucătărie şi înfăşuraţi apoi în felii de slănină afumată. Se prinde cu aţă ca să aibă o formă frumoasă şi ca slănina să rămână pe carne. Se presară cu sare grunjoasă şi piper negru proaspăt măcinat.

Se încinge uleiul şi se pune bucata de carne şi se frige pe toate părţile. Se adaugă 0,5 l apă, muştar şi amidonul alimentar, pe care l-am amestecat cu puţină apă rece. Se acoperă tigaia şi pe foc mic, se lasă să fiarbă o ora si jumatate, apoi, fără capac înca o jumătate de oră. Intre timp, se întoarce carnea şi se adaugă apa, dacă este necesar.

Se scoate carnea din tigaie, se înveleşte în folie de aluminiu şi se lasă 5 minute.

Mod de servire:

Se serveşte cu piure de cartofi sau salată.

Alte reţete recomandate:

Placinta de dovleac

Conopida la cuptor



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase