Reteta: Paine de casa

Reteta: Paine de casa
Nu mai ştii ce să găteşti pentru familia ta? Culinar.ro îţi propune zilnic reţete rapide, cu indicaţii şi imagini utile. Spor la gătit!

Ingrediente:

1 kg făină albă,

20 gr drojdie de bere,

lapte sau apă,

1 praf de sare,

2 linguri zahăr

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul şi între timp se face aluatul de pâine. Se amestecă făina cu drojdia înmuiată în 50 ml de lapte. Se adaugă o lingură de zahăr, puţin ulei, sare şi lapte călduţ, după care se frământă bine şi se pune la crescut la loc cald. După ce a crescut, se împarte aluatul în două şi se fac două pâini. Două tavi se ung cu ulei şi se aşează aluatul simplu sau împletit, după care se unge cu ulei şi se lasă la crescut. Se bagă apoi în cuptorul cald, la foc mediu.

Mod de servire:

Păstraţi într-un loc răcoros şi acoperiţi cu un prosop de bucătărie.Tăiaţi felii şi serviţi cu o zacuscă bună ori dulceaţă sau ce doriţi dumneavoastră.

Alte reţete găsiţi peculinar.ro



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !