Reteta: Portocale umplute cu crema de vanilie

Reteta: Portocale umplute cu crema de vanilie
Nu mai ştii ce să găteşti pentru familia ta? Culinar.ro îţi propune zilnic reţete rapide, cu indicaţii şi imagini utile. Spor la gătit!

Ingrediente:

10 portocale

100 gr unt,

200 gr zahar,

6 galbenusuri,

5 lingurite faina,

200 ml lapte,

2 linguri rom,

vanilie

Mod de preparare:

Portocalele se spală şi se taie cu cuţitul partea superioară, astfel încât să putem scobi interiorul.

Scoateţi cu o lingură miezul portocalei în aşa fel încât să rămână o coajă cât mai subţire. Încercaţi să scoateţi cât de mult posibil din partea aceea albă. Altfel ar putea ieşi un pic amăruie crema.

Untul se taie bucăţele şi apoi se freacă bine cu zahărul. Se înglobează în unt, gălbenuşurile, pe rând, amestecând după fiecare şi apoi se adaugă vanilia. Se adaugă făina şi laptele, puţin câte puţin. Se pune compoziţia într-un vas şi se fierbe în bain-marie până se îngroaşă bine. După ce se răceşte crema, se adaugă 2 linguri de rom şi se amestecă. Dacă nu se foloseşte imediat, crema se păstrează la frigider.

Mod de servire:

Puneţi în fiecare portocală cremă şi serviţi.

Sursa acestei reţete culinar.ro



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !