Reţeta săptămânii: Dovlecei crocanţi la cuptor

Reţeta săptămânii:  Dovlecei crocanţi la cuptor
Te interesează retete culinare de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Ingredientereţetă:

Dovlecei maximum un kilogram, 250 ml de iaurt, 50 ml ulei de măsline pesmet, 50 de grame de brânză telemea mai uscată, sare.

Mod de preparare (timp estimat: 30 min, complexitate: redusa)

Dovleceii se curăţă de coajă, apoi se taie în bastonaşe cu lungime de 12-13 cm şi grosime de 1-1,5 cm. Se presară cu sare şi se uită de ei vreo 15 minute.
Între timp, se amestecă pesmetul cu telemeaua rasă fin. Se combină uleiul de măsline cu iaurtul. Se bat puţin cu furculiţa.
După ce dovlecii au stat cu sare se zvântă cu hârtie absorbantăşi se plonjează, câte trei bastoane odată, în amestecul de iaurt şi ulei de măsline. Se tăvălesc bine-bine şi se aruncăîn farfuria cu pesmet şi brânza.Scuturând orizontal farfuria ca să se rostogolească bastonasele de dovlecei, se îmbracă pe toate părţileîn pesmet. Se aşează pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se introduc la cuptorul preîncins la 190 de grade Celsius pentru 25 de minute (până se rumenesc)
Se pot servi imediat ce s-au răcoritpuţin, cu sos tzatziki şi o pâineproaspătă, cu roşioare.

Poftă bună!

ReţetaDovlecei crocanti la cuptor a fost propusă de lauralaurentiu pe forum culinar.ro



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !