Reţeta săptămânii: Kinder – Pingui

1Comentariu
Kinder - Pingui
Kinder - Pingui
Vă propunem să vă bucuraţi de reţete delicioase de pe www.culinar.ro şi să ne vizitaţi aici .

Ingrediente reţetă:


FOI: 10 ouă; 200 grame zahăr; 2 pachetele de
zahăr vanilat; 5 linguri pline cu griş pentru
bebe; 5 linguri de pesmet alb fin; 5 linguri pline de
făină; 5 linguri pline de cacao amară; 5
linguri de miere (de salcâm); 1,5 pac. de praf de
copt; 1 praf de sare; 50 ml lapte; 270 ml ulei;


GLAZURA 1 (PESTE CREMĂ): 120 grame ciocolată
de menaj; 70 de grame de unt; 1 lingură de
apă; 2 linguri de ulei;


GLAZURA 2 (PENTRU FINISAREA PRĂJITURII): 220 de
grame de ciocolata de menaj; 100 grame de unt; 3
linguri de ulei; 1 lingură de apă; 1
lingură zahăr praf; 700 mililitri de
smântână pentru frişcă –
preparat gata indulcit de la Meggle sau Dolcella
(aşa zice în reţeta originală,
merge şi cu smântâna dulce) 1 pachetel
de gelatină instant sau 2 pachetele de
întăritor de frişcă 3 linguri de
lapte, 2 linguri de miere, 1/2 de lingură de
esenţă de vanilie (eu am folosit 2 plicuri de
zahar vanilat Dr. Oetker si 1 fiola de esenta
butter-vanille).


 

Mod
de preparare (timp estimat: 2 h, complexitate:
medie)


În primul rând vreau să subliniez
că dacă o veţi presta într-o
tavă mai mare decât a mea va ieşi ceva
mai subţire, implicit mai apropiată de
aspectul prăjiturii originale de la Kinder. Sau,
se pot reduce ingredientele.


 


  1. Pentru blat: se separă ouăle, bateţi
    cele 10 gălbenuşuri cu zahărul
    şi cu zahărul vanilat câteva minute
    pe viteza cea mai mare până amestecul e
    o cremă densă. Adăugaţi
    făina, praful de copt, cacao şi
    grişul. Mixaţi uşor,
    adăugaţi usor laptele şi uleiul,
    adăugaţi mierea. Amestecaţi
    uşor cu cele 10 gălbuşuri
    bătute ca zăpada (spumă tare) cu
    praful de sare.

  2. Se coc două foi, una, pe hârtie de copt,
    în cuptorul cu ventilaţie la 165 grade
    pentru 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade.
    Le lăsaţi să se răcească
    fără a îndepărta hârtia.

  3. Între timp se prepara GLAZURA 1, din toate
    ingredientele care se amestecă pe foc,
    topindu-le, fără a fierbe.

  4. Se dă de o parte să se
    răcorească.

  5. Se mixează frişca pe viteză mare
    până stă băţ. Se
    adaugă “Instant želatinu Fix” –
    adică gelatina instant fix, pe care eu nu stiu
    de unde sa o iau, caz în care recurg la
    varianta a doua – 2 pacheţele de
    întăritor de frişcă. Se
    adaugă laptele, mierea, esenţa şi
    mixăm iară bine. Rezultă o
    cremaă ţapănă bine

  6. Între timp foile s-au răcorit

  7. Trecem la asamblarea prăjiturii: pe una din
    foi se pune jumătate din cremă, netezind
    foarte bine, ajutându-ne, la nevoie, de un
    cţtit umed cu lama lungaă

  8. Peste cremă se pune glazura preparată,
    păstrată la temperatura camerei, apoi se
    dă prăjitura la congelator cateva minute,
    doar cât să se
    întărească glazura

  9. Între timp se prepară glazura 2, identic
    ca şi prima, din toate ingredientele
    specificate.

  10. Se scoate prajitura cu glazura
    întărită din congelator şi
    deasupra se pune, lingură cu lingură,
    restul de crema, nivelând foarte bine
    suprafaţa.

  11. Peste cremă se răstoarnă a doua
    foaie, cu hârtia în sus,
    apăsăm uşor pe toată
    suprafaţa hârtiei ca să adere foaia
    la cremă, apoi îndepărtăm
    hârtia.

  12. Suprafaţa prăjiturii se glasează cu
    glazura 2 şi se dă din nou la congelator
    până la întărirea acesteia

  13. Se taie cu un cuţit înmuiat mereu
    în apă fierbinte.


 

Poftă bună!


Reteta Kinder – Pingui, prajitura cu
ciocolata si crema de lapte
propusă de
lauralaurentiu


Discută mai multe despre această
reţetă pe forum culinar.ro



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor