Reţeta săptămânii: Ruladă de miel cu spanac

Reţeta săptămânii:  Ruladă de miel cu spanac
Te intereseazăretete culinare de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi?

Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Ingrediente:

1 pulpă de miel
aproximativ 200 de grame de spanac congelat, sau 400 de grame
proaspăt
30 de grame de unt
3 linguri cu
vârf de parmezan ras
3 linguri de ulei de
măsline
150 de ml. vin alb, sec
1
roşie curăţată de pieliţă
sare, piper
3
căţei de usturoi

Mod de preparare:

Pulpa de miel dezosată se curăţă de grăsimeşi de pieliţe. Se bate cu ciocănelul pentru şniţele astfel încât să se obţină o formă dreptunghiulară de grosime cât mai uniformă, se săreazăşi se piperează, se presară cu 2 căţei de usturoi tocaţi, se pune într-un vas acoperit (sau o pungă de plastic). Se stropeşte cu o lingură de ulei de măslineşi se lasă peste noapte la frigider.

Spanacul se căleşteîn unt. După ce lichidul lăsat de spanac scade, se trage vasul de pe foc, se adaugă parmezanul ras, piper şi un căţel de usturoi tocat.

Carnea se aşează pe o suprafaţă planăşi se aşează umplutura de spanac peste pulpa de miel dezosată.
Se ruleaz
ăşi se prinde în câteva scobitori, apoi se leagă cu sfoară de bucătărie, încercând să se dea ruladei o grosime uniformă.

Se încing 2 linguri de ulei de măsline extravirgin într-o tigaie mare şi se rumeneşte rapid rulada, întorcând-o pe toate părţile.
Se
aşează rulada rumenităîntr-un vas termorezistent, se adaugăroşiafărăpieliţă,tăiată felii şi vinul alb.
Se aprinde cuptorul
şi se fixează la 200 de grade Celsius. Vasul termorezistent cu ruladă de miel se acoperă cu folie de aluminiu, apoi se introduce în cuptor. Se coace acoperit timp de 30 de minute, apoi se îndepărtează folia.
Se mai
ţine rulada la cuptor până se rumeneşte, întorcându-se de câteva ori.
Rulada se scoate din tav
ăşi se păstrează la cald, acoperită. După aproximativ 10 minute se scot:

sfoara şi scobitorile şi se acoperă rulada din nou. Între timp, sosul din vasul în care s-a copt se pasează, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se transferăîntr-o sosieră, pentru a se servi alături de rulada de miel.

Mod de servire:

Rulada se taie oblic in felii de aproximativ 1 cm grosime, care se servesc alături de sos şi garnitura preferată.
Poft
ă bună!

ReţetaRulada de miel cu spanac a fost propusă de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte reţete cu carne de miel găsiţi aici:
Friptura de miel coroana
Drob de miel special
Miel cu rozmarin si miere



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !