Reţeta săptămânii: Sheptherd’s Pie vegetariana

Reţeta săptămânii:  Sheptherd’s Pie vegetariana
Odată cu intrarea în Postul Paştelui încercăm ca mâncarea gătită şi pregătită în această perioadă să fie saracă în carne şi alte alimente. Cauţi retete de post? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile, care să te ajute în această perioadă specială.

  •   Ingrediente:

mazăre 200g,
spanac 150g,
o ceapă mare tăiata julien,
100g ardei gras felii,
felii de soia 50-70g uscată,
5-6 cartofi mari, pentru piure,
condimente,
sos de roşii,

  •   Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi se taie cubuleţe, se pun la fiert în apă cu sare şi se pasează după ce s-au fiert bine. Eu în piure pun diverse, cam tot timpul, deci putem pune fie ceapa calită (verde e foarte bună), fie brânză (dacă nu ţineţi post) sau tofu, condimente(boia, cimbru, chimen măcinat, piper). Se pune soia la înmuiat pentru 30 minute, în apă fierbinte (eu am pus în ea un mix de legume uscate – gen delikat – dar natural, de la Plafar). Am uns cu ulei un vas de yena şi am pus pe straturi mazărea, spanacul congelat şi tocat, ceapatăiata felii, ardeiul gras, soia înmuiată.

Apoi am făcut un sos din bulion şi ceva condimente (cilli că – mi place iute, boia dulce, maghiran, etc.) şi am turnat peste legume. Apoi am aşezat piureul, pe toatăsuprafaţa, nivelând totul.

Se dă la cuptor pentru 30-40 minute, pânăintrăfurculiţa cu uşurinţa, printre straturi şi până se rumeneşte frumos piureul. Este delicioasă, caldă sau rece şi merge de minune mâncată ca fel principal, fiind consistentă.

Poftă bună!

Reteta Shepherd’s pie vegetariana propusă de Guguluff

Discută mai multe despre aceastăreţetă pe forum culinar.ro



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase