Reţeta săptămânii: Tarta fina cu branza, mac si acoperis de bezea

1Comentariu
Reţeta săptămânii:  Tarta fina cu branza, mac si acoperis de bezea
Vă propunem să vă bucuraţi şi de alte reţete delicioase pe www.culinar.ro ngrediente reţetă: BLAT: – 65 gr unt sau margarină; – o linguriţă praf de copt; – 65 gr. zahăr; – 1 ou; – 150 gr făină, iar dacă mai e nevoie, se mai adaugă;

UMPLUTURA: – 3 ouă; – 500 gr.
brânză de vaci; – 1 plic budincă de
vanilie; – 150 ml. ulei; – 1 plic zahăr vanilat; –
sucul de la o lămâie; – 175 gr. zahăr;
se poate pune pentru aspect 40 gr. mac;

Mod de preparare (timp estimat: 1 h, 40 min,
complexitate: medie)
ALUATUL:

Se frământă un aluat din toate
ingredientele, eu am pus margarina care e mai moale
şi atunci am mai întrecut făina,
să zic încă vreo 100 de grame.

Aluatul se dă la frigider pentru 30 de
minute.
UMPLUTURA:
Se separă 2 ouă.

Separat într-un castron, se amestecă:
brânză cu uleiul, 175 gr. zahăr,
zahărul vanilat şi sucul de
lămâie. Apoi se adaugă praful de
budincă, laptele, 2 gălbenuşuri şi
un ou întreg.

Se amestecă bine-bine, şi din compoziţia
asta am luat separat un polonic de maglavais în
care am pus cam 40 gr. mac.

Am uns forma de tartă cu puţin ulei, am
pudrat cu făină şi am întins
frumos aluatul.

Peste care am întins frumos compoziţia cu
mac şi peste care am răsturnat
compoziţia de brânză simplă.

Şi la cuptor cu ea la o temperatură de vreo
200 grade la început, apoi am scăzut la
170-180, pentru vreo 40 de minute.

Între timp, am mixat cele 2 albuşuri
rămase cu 50 grame zahăr pudră, iar
compoziţia de bezea am împraştiat-o la
nimereală peste tarta scoasă din cuptor, am
presurat nişte stafide şi la cuptor pentru
încă vreo 10 minute până se
rumeneşte bezeaua.

Şi ca să iasă buburuzi de sirop din
bezea, adică să apară roua, se
acoperă tarta cât este fierbinte cu o
cupolă din plasic, până se
răceşte complet.

Poftă bună!


Reţeta Tarta fina cu branza, mac si acoperis de
bezea propusă de alina-lili


Discută mai multe despre aceasta reţeta pe
forum culinar.ro



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor