Reţeta săptămânii: Friptura de miel coroana

Foto arhiva
Foto arhiva
Ingrediente reţetă: 1 carcasa de miel, sare, piper, ulei de masline, vin alb, usturoi, ierburi aromate (salvie, rozmarin, mentă).


Mod de preparare: (timp estimat: 2 h, complexitate:
medie)



  1. Începem să pregătim carcasa de

    miel
    . Pentru asta vă trebuie
    neapărat un cuţit care să taie
    foarte bine.


  2. Se taie partea din faţă de la
    carcasă (pielea de pe piept), apoi se
    desface carcasă apăsând cu
    mâinile. Se taie coastele de la
    încheietură cu coloană,
    având grijă să nu se taie de pe
    carne. Se taie afară coloana
    vertebrală. Aceasta este cea mai
    dificilă şi minuţioasă
    parte a procesului. Aveţi grijă
    să tăiaţi pe lângă
    vertebre astfel încât carnea de
    dedesubt să nu fie lezată prea tare.


  3. Se curăţă carnea de eventualele
    resturi de oase rămase şi se taie
    coastele mai mici astfel încât
    să rămână de-o parte
    şi de alta doar coastele mari (vreo 8-9 pe
    fiecare parte). Se crestează pieliţa
    de pe coaste până la jumătate,
    apoi oasele rămase libere se
    curăţă bine de carne şi
    pieliţe.


  4. Am lăsat carnea la marinat în vin+2
    linguri ulei de măsline+2 căţei
    de usturoi+ierburi peste noapte (ajunge şi
    cateva ore).


  5. A doua zi am adunat carnea pe lângă
    coaste şi am impuns coastele de la
    margine, legandu-le 2 câte 2.


  6. Într-un mojar am zdrobit 2
    căţei de usturoi cu sare, piper
    şi rozmarin, am adăugat 2 linguri
    ulei de masline şi cu acest amestec am uns
    carnea din coroană.


  7. Am legat cu o aţă şi baza
    coroanei mele pentru a-i da deschiderea
    dorită.


  8. Am învelit capetele coastelor cu folie de
    aluminiu şi am pus peste carne
    câteva ierburi (rozmarin, salvie şi
    mentă), apoi am dat la cuptor.


    Poftă bună!


    Reteta
    Friptura de miel
    coroana propusă de
    KikenHana


    Discută mai multe despre această
    reţetă pe
    forum culinar.ro



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase