Reţeta săptămânii: Musaca de spanac şi carne de vită

Reţeta săptămânii: Musaca de spanac şi carne de vită
Ingrediente reţetă:


1/2 kg carne de viţel, 1 kg spanac, 6 ouă, 2
cepe, 2 linguri smântână, 3 linguri
făină, 1 lingură caşcaval ras.


Mod de preparare (timp estimat: 1 h, 30 min, complexitate:
medie)

  1. Se trece carnea prin maşina de tocat, iar
    ceapa se curăţă şi se
    căleşte în puţin ulei.


  2. Se lasă doar cât să se
    înmoaie, apoi se adaugă carnea. Se
    călesc împreună câteva
    minute şi apoi se adaugă puţin
    câte puţin apa. In total, pe aragaz
    ar trebui să stea cam o oră.


  3. Între timp, se spală spanacul, se
    alege şi se pune la fiert în apa cu
    sare circa 15 minute.


  4. Se scoate cu o spumieră, se lasă
    să se scurgă şi să se
    răcească puţin şi apoi se
    trece prin maşina de tocat, robot sau pur
    şi simplu se toacă cu tocătorul
    de vinete sau cu cuţitul.


  5. Se amestecă cu 2 linguri de
    făină şi 2 ouă, iar
    celelalte 2 ouă se pun în carne.


  6. Într-o tavă unsă cu puţin
    ulei şi presărată cu pesmet se
    pun un rând de spanac, altul de carne
    şi ultimul de spanac.


  7. Deasupra se toarnă un sos format din 2
    ouă, 2 linguri de
    smântână şi o
    lingură de făină.


  8. Se dă tava la cuptor pentru 15-20 de
    minute. După 10 minute se scoate tava
    şi se adaugă caşcavalul ras. Va
    fi la masă o musaca gratinată.


  9. Musaca iese foarte bună şi dacă
    se foloseşte carne de pui.


 

Reteta propusă de
mona_usa


Discută mai multe despre această
reţetă pe forum culinar.ro



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase