Reţeta săptămânii: Prăjitură cu mere şi brânză

Reţeta săptămânii: Prăjitură cu mere şi brânză
Te intereseazăretete culinare de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Ingrediente:

Pentru aluat:

130 g unt

130 g zahăr pudră

4 galbenuşuri de ouă

200 g brânză

2 linguri smântână

4 albuşuri

50 g stafide

2 linguri esenţă de rom

170 g făină

coajă răzuită de la o jumătate de lămâie

1 zahăr vanilat

sare

Pentru decorare:

500 g mere

zeama unei lămâi

zahăr pudră

scorţişoară

unt

făină

Mod de preparare:

Se amestecă untul cu 65 g zahăr pudră, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Încetul cu încetul se adaugă şi gălbenuşurile, brânza şi smântâna. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă restul de zahăr. Se amestecă cu cremă de brânză. La final se adaugă făina şi stafidele înmuiate în esenţă de rom. Aluatul se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu faină. Merele curăţate se taie felii subţiri, se stropesc cu zeamă de lămâie şi se aşează peste aluat. Se presară cu amestecul de zahăr pudră şi scorţişoară şi se coace la 170 de grade, aproximativ 30 de minute.

Mod de servire:

Se serveşte cu frişcă, îngheţată sau sos de fructe.

Alte dulciuri recomandate:

Plăcintă cu mere

luşte cu prune

Dulceaţă de smochine

Prăjitură cu prune



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !