Reţeta săptămânii: Tartă cu vişine

3Comentarii
Reţeta săptămânii: Tartă cu vişine
Te interesează retete culinare de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Ingrediente:

Pentru blat:

3 gălbenuşuri

100 g unt

4 linguri zahăr

o jumătate linguriţă cu praf de copt

3 linguri zeamă de lămâie

coajă rasă de lămâie

3 linguri cu mac

esenţă de vanilie

făină 12-15 linguri

6 linguri pesmet

Pentru umplutură

500 g vişine

o jumătate cană zahăr

o jumătate cană apă

4 linguri griş

Pentru decor

3 albuşuri

6 linguri zahăr

esenţă de vanilie

sirop de vişine

Mod de preparare:

Batem bine untul cu zahărulşi gălbenuşurile. Adăugăm în făină:esenţa, coaja de lămâie, macul, praful de copt stins în zeama de lămâie.

Frământăm bine să ne iasă un aluat mai moale, nu foarte vârtos pe care îl vom întinde şi îl vom pune într-o formă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Înţepăm aluatul din loc in loc, cu o furculiţă.Dăm forma la cuptor pentru 6-7 minute să se coaca doar pe jumatate.

Pentru umplutură

Punem pe foc apa cu zahărulşi lăsăm să fiarbăpână se formează un sirop gros, în care vom adăugavişinelefărăsâmburi.

Oprim focul şi lăsămvişinele să se răceascăîn sirop. După ce s-au răcit le scoatem, le scurgem bine şi le amestecam cu grisul.

Pentru decor

Batem bine albuşurile cu zahărulşi esenţapânăobţinem bezeaua.

Scoatem forma din cuptor, presărăm 3 linguri cu pesmet, adăugăm amestecul de vişine, presărăm din nou 3 linguri cu pesmet iar deasupra repartizăm bezeaua. Băgăm din nou tarta la cuptor, pentru înca 20-25 minute la foc mic, având grijă să nu ardem

bezeaua.

Siropul în care am ţinut vişinileîl punem din nou pe foc şi îl lăsăm să fiarbăpână se îngroaşă bine. Dupa ce scoatem tarta din cuptor, o lăsăm să se răceascăşi o stropim cu siropul de vişine.

Tăiemtarta cu un cuţitînmuiat mereu în apă rece.

Mod de servire:

Poftă bună!

Tarta cu visine a fost propusă de Pica pe www.culinar.ro

Alte retete recomandate;

Tiramisu

Prajitura cu caise

Tort cu visine



3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor