Reţeta săptămânii: Tiramisu

Reţeta săptămânii: Tiramisu
Te interesează retete culinare de sezon şi nu le găseşti? Am intrat in post si dorim sa venim cu reţete care să vă ajute în această perioadă atât de specială. Aducem în casa ta prin intermediul culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Ingrediente:

4 gălbenuşuri,

un sfert ceaşcă zahăr pudră,

60 ml lapte,

250 gr mascarpone,

3 albuşuri,

1 pachet pişcoturi Savoiardi

375 cafea amară,

cacao pentru final

Mod de preparare

Se freacăgălbenuşurile cu zahărulîntr-un vas rezistent la foc, de-abia după ce aţi amestecat gălbenuşurile cu zahărul, puteţi pune şi vasul respectiv, pe foc la bain marie, adăugând laptele, şi amestecând bine.

Dupa ce am amestecat bine laptele, şi în final o amesteci pe foc la bain marie se obţine crema aia groasă, se lasă la răcit, iar când se răceşte se pune mascarpone direct din cutia lui.
Se adaugăalbuşurile spumă, se amestecă totul din cratiţă.

Se ia o tavă de chec, pui pe fundul ei hârtie de copt, (nu uitaţi), şi apoi puneţi din crema obţinutăcâteva linguri, întindeţi pe fundul formei de chec, apoi puneţi un rând de pişcoturiînmuiate în cafea rece. Pişcoturile nu le înmuiaţi prea mult pentru că se fleşcăiesc, apoi, puneţi iar un rând de cremă, iar pişcoturi, ultimul rând va fi de cremă.

Puneţi apoi o folie de aluminiu peste formă, o daţi la frigider minim 6 ore, apoi răsturnaţiconţinutul peste un platou, nu uitaţi săscoateţihârtia de copt, pudraţi cu cacao.
Înainte săscoateţi, cu un cuţit lat, treceţiîn interiorul formei, pe laturi, pentru a desprinde şi lateralele.

Poftă bună!

ReţetaTiramisu a fost propusă de Pocahontas.

Discută mai multe despre aceastăreţetă pe forum culinar.ro



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !