Reteta saptamanii: Varza a la Cluj

Reteta saptamanii: Varza a la Cluj
Te intereseazăretete culinarede sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi?

Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Ingrediente:

1 varză cruda sau murată

500 g carne tocată,

1 ou,

1 ceapă mare,

1 ceaşcă de ulei,

sare,

piper măcinat,

1 lingură de bulion,

1 cană de smântână

Mod de preparare:

Se taie varza subţite se freacă uşor cu sare şi se clăteşte cu apă rece. Dacă folosiţi varză murată lăsaţi-o câteva ore la desărat. Carnea tocată se caleste împreună cu ceapa într-o oală în care s-a pus uleiul. Când amestecul nu mai are sos, se ia de pe foc, se lasă să se racească şi se adaugă oul bine bătut. Se colorează amestecul cu puţin bulion şi puţină boia, se sărează şi se piperează, apoi se lasă deoparte. Varza se căleşte cu puţin ulei şi apă, se împarte în două şi se aşează un strat într-o formă unsă cu unt sau cu ulei. Peste primul strat se aşează carnea, se acoperă cu restul de varză şi se introduce în cuptorul cald. După o oră se adaugă un sos de roşii sau de bulion, se adaugă jumatate din cantitatea de smântână şi se mai lasă 30 de minute în cuptor.

Mod de servire:

Se serveşte caldă, cu smântână şi pâine proaspătă. Alte reţete: Ciorbă rădăuţeană,Cartofi la cuptor, Dulceaţă de gutui.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !