Reteta zilei: Gnocchi cu sos de rosii si busuioc

1Comentariu
Reteta zilei:  Gnocchi cu sos de rosii si busuioc
Nu mai ştii ce să găteşti pentru familia ta? Bihor Online alaturi Culinar.ro îţi propun zilnic reţete rapide, cu indicaţii şi imagini utile. Spor la gătit!

Ingrediente:

Pentru 5 porţii

500 g făină,

25 g drojdie

1 linguriţă sare

1 linguriţă zahăr

100 ml lapte

250 ml apă calduţă

1 lingură ulei de măsline

Pentru sos:

300 ml sos de roşii sau roşii conservate în bulion

frunze de busuioc

cimbru

sare

piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Gnocchi îi puteţi cumpăra şi de pe rafturile magazinelor, insă nu vor fi la fel de gustoşi ca şi cei pe care îi preparaţi în casă. Pentru a obţine acest aluat amestecaţi ingredientele menţionate pâna obţineţi o consistenţă asemănătoare celei pentru gogoşi.

Începeţi să formaţi mici găluşte şi dacă doriţi puteţi să îi modelaţi cu o furculiţă. Îi fierbeti în apă cu sare. Când s-au ridicat la suprafaţă înseamnă că s-au fiert.

Pentru sos puneţi într-o oală sosul de roşii cu sare, piper, cimbru şi lăsaţi să dea în clocot. La urmă puneţi şi frunzele de busuioc tocate, nu foarte mărunt.

Mod de servire:

Amestecaţi sosul cu gnocchi si presăraţi deasupra parmezan sau un fel de brânză de consistenţă asemăntoare.

Alte reţete recomandate:

Ciuperci umplute

Cartofi la cuptor

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor