Reteta zilei: Crema de telina

Reteta zilei: Crema de telina
Nu mai ştii ce să găteşti pentru familia ta? Bihor Online alaturi de Culinar.ro îţi propune zilnic reţete rapide, cu indicaţii şi imagini utile. Spor la gătit!

Ingrediente:

1 rădăcină de ţelină,

ulei de măsline

1 mână de frunze proaspete de cimbru

2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt

sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat

3-4 linguri de apa sau supă de legume

Mod de preparare:

Tocaţi ţelina cubuleţe şi puneţi-le într-un vas tip cu 3 linguri de ulei de masline, apoi adăugaşi cimbrul şi usturoiul, asezonând puţin dupa aceea. Amestecaţi, ca să se acopere totul cu ulei şi prăjiţi doar cât să se rumenească ingredientele. Apoi reduceţi focul, turnaţi apa sau supa de legume, puneţi capacul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 25 de minute, până când se frăgezesc legumele. Asezonaţi din nou după gust, apoi amestecaţi bine cu o lingură pentru a zdrobi bucăţile mici de ţelina. Unora le place să rămână sub formă de cuburi, altora le place să fie ca un piure, dar eu cred ca arată mai bine şi are gust mai bun daca o zdrobiţi puţin, adică o varianta intermediară.

Mod de servire:

Puteţi servi crema acesta cu aproape orice fel de carne.

Alte reţete recomandate:

Fasole verde scazuta

Salata de cartofi

Salata de cruditati cu smantana

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase