Reţeta zilei: Orez cu sos de smântână

Reţeta zilei: Orez cu sos de smântână
Nu mai ştii ce să găteşti pentru familia ta? Culinar.ro îţi propune zilnic retete rapide, cu indicaţii şi imagini utile. Spor la gătit!

Ingrediente:

350 gr orez,

1 lingură sare,

80 gr unt,

1 lingură cu vârf de făină,

apa,

250 ml lapte,

boia ,

10 ciuperci,

piper,

3 linguri smântână

Mod de preparare:

Se fierbe orezul în apă cu unt şi sare timp de 10 minute. În acest timp se prepară sosul. Restul de unt se topeşte, se adaugă făina şi se încorporează totul bine. Sosul se stinge cu lapte şi se fierbe până se omogenizează totul. Ciupercile tocate mărunt se fierb separat după care se adaugă în sos împreună cu smântâna şi boiaua.

Mod de servire:

Orezul fiert se pune pe un platou şi se acopera cu sos.

Se serveste cald. Alte reţete recomandate:

Conopida la cuptor cu bacon

Ciulama de ciuperci

Galuste cu prune

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase