Reţete de la medicul de familie

Termenul stabilit iniţial de Ministerul Sănătăţii a fost 1 septembrie. Data a fost amânată cu o lună întrucât achiziţia de insulină la nivelul ministerului nu s-a încheiat.

„De la acea dată, prescripţia gratuită va fi eliberată lunar de către medicul de familie. Insulina va fi distribuită prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, iar antidiabeticele orale se pot achiziţiona de la toate celelalte puncte farmaceutice care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara. În cazul în care nu există specialist diabetolog sau medici desemnaţi de spitale, acolo unde nu există specialist, va decide schema terapeutică”, declară dr. Dan Magheru, director DSP Hunedoara.

În prezent se lucrează la o bază de date la nivel naţional care va permite accesul mai uşor la cazuistica pacientului de către medicii de familie. El va fi operabil imediat ce întreg sistemul îşi va adapta bazele de date în formatul cerut de minister.

Medicii se arată nemulţumiţi de decizia ministrului. Ei susţin că vor avea prea multe pe cap şi calitatea actului medical va scădea.

Persoanele insulino-dependente şi cazurile noi vor trebui să se prezinte în continuare la Centrul de Diabet Hunedoara. Cei care-şi vor lua reţeta de la medicul de familie vor trebui să se prezinte la aceştia cu scrisoare medicală de la medicul specialist în boli de nutriţie şi diabet. Pacienţii vor trebui să meargă de două ori pe an la medicul specialist, pentru ca acesta să verifice cum evoluează tratamentul.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !