Retezat: Păsări de pradă în pericol

Retezat: Păsări de pradă în pericol
Astăzi, la Centrul de vizitare Nucşoara, al Parcului Naţional Retezat,
debutează o întâlnire a specialiştilor în păsări răpitoare. Mai mult
de 20 de biologi se adună pentru a discuta şi a face demonstraţii privind acvilele de munte şi şoimii călători. Iniţiativa aparţine Grupului “Milvus” şi este susţinută de Administraţia

Parcului Naţional Retezat, care are ca simbol acvila de munte, pasăre ce apare şi pe sigla Parcului. Aceste dezbateri ale biologilor, cu subiectul menţionat, sunt extrem de importante, având în vedere că păsările răpitoare au un loc extrem de important în ecosistem. Întâlnirea se va derula pe parcursul a două zile, mâine fiind organizată şi o deplasare pe teren, pe Valea Râul Mare,unde este un teritoriu al unei perechi de acvilă de munte.

„Regina păsărilor este în pericol”
„Acvila regală, cum mai este numită acvila de munte, este din ce în ce mai rar văzută în munţii noştri. A fost împuşcată pentru dorinţa de neînţeles a unor vânători de a o avea împăiată în casă. A fost otravită în timpul programului de stârpire a lupilor în care se foloseau hoituri otrăvite.
A fost intoxicată cu pesticide folosite în agricultură, locurile de cuibărit i-au fost deranjate de turişti curioşi şi nepăsători la nevoile ei. La noi în ţară, numărul de exemplare estimat de specialişti nu depăşeşte câteva zeci de perechi. Câteva perechi cuibăresc în Parcul Naţional Retezat.” (Călin Hodor, biolog PNR)

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !