Retrospectiva „neagră” pe 2006

Retrospectiva „neagră” pe 2006
ORADEA – Vă reamintim în continuare câteva din evenimentele grave surprinse anul trecut în J.b.

4 ianuarie: Teodor L. (69 ani), din Căpâlna, a fost bătut mortal de ciobanul sibian H.S. (18 ani), nemulţumit că săteanul îi închisese într-un ţarc oile scăpate la păscut pe o pajişte privată.

4 ianuarie: O ceată de rromi din Tulca a fost aproape să-l linşeze pe Radu T. (28 ani), din Tulca, fiind nevoie de intervenţia armată a frontieriştilor din Salonta. Scandalul a izbucnit după ce tânărul eliberat din închisoare şi-a găsit iubita în braţele altuia.

20 ianuarie: Un orădean de 60 ani a murit intoxicat cu monoxid de carbon de la soba defectă, în locuinţa sa de lângă Parcul Brătianu.

21 ianuarie: Bihoreanul Corneliu Flonta a fost prins în flagrant într-un bar din Baile Felix, ofiţerii Antidrog găsind în maşina şi locuinţa sa aproape 5 kg de cocaină provenind de la fratele său din America de Sud, Dorel Popa (fost Flonta).

24 ianuarie: Bihoreanul C.I. a sesizat poliţiştii că şi-a găsit mama moartă în casă în urma unei altercaţii cu tatăl său.

4 februarie: Poliţiştii de la Intervenţie Rapidă îl reţin pe A. Lorincz, care îl ameninţase şi îl căuta, înarmat cu un cuţit, pe avocatul orădean Koloszy Arpad.

7 februarie: Un tânăr din Cadea s-a rănit sărind din trenul Oradea – Satu Mare, după ce a tras cu pistolul după el un călător căruia îi furase portmoneul.

21 febuarie: Orădeanul M.I. (63 ani) a suferit un atac de cord în timpul unei altercaţii cu fostul său chiriaş R.L.Z. (24 ani), surprins de el în timp ce îi fura din casă televizorul.

1 martie – Procurorii DNA Oradea somează Primaria Oradea şi Finanţele bihorene să ancheteze scurgerile interne de informaţii în cazul inculpaţilor Gelu Mudura, administrator al grupului de firme Master şi a lui Papp Sandor, ambii acuzaţi de evaziune, returnări ilegale de TVA, spălare de bani şi dare de mită, prejudiciu estimat la 3 milioane de dolari.

11 martie – Sudorul Adrian I. (31 ani) şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de pe un coş de fum al unei fabrici de ciment din Aleşd.

11 martie – După un deceniu de judecăţi, afaceristul Coriolan Bruchental, fostul soţ al deputatei Ionela Pop, a fost condamnat definitiv pentru eludarea taxelor vamale, la patru ani de închisoare.

13 martie – După patru luni de arest preventiv, cei 15 inculpaţi din dosarul „Haşiş” au fost eliberaţi. Printre cei acuzaţi că distribuiau droguri în barurile orădene se aflau şi tineri din SUA, Egipt, Palestina, Iordania şi Siria.

17 martie – Procurorii de la DIICOT i-au trimis în judecată pe fraţii Romeo Gheorghe şi Călin Ştefan P., care au traficat 500.000 de cartuşe de ţigări în Austria şi Anglia, ascunzându-le în tiruri.

17 martie – Orădenii N.D.M. (36 ani) şi Ş.Ş.A. (39 ani) au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi că au prejudiciat cu 2,5 miliarde de lei vechi 18 firme de construcţii, de la care au ridicat marfă cu cecuri fără acoperire.

17 martie – Orădeanul Vasile S. a fost împuşcat cu gloanţe de cauciuc de fratele său, Ioan, cu care nu reuşea să împartă apartamentul moştenit de la părinţi într-un bloc de pe strada Negruzzi.

23 martie – Poliţiştii i-au depistat pe orădenii P.G.O. (29 ani) şi M.M.A. (25 ani) că au adus în ţară piese electronice în valoare de 20 miliarde de lei vechi, fără plata taxelor vamale.

23 martie – Poliţiştii şi procurorii l-au stabilit ca suspect în cazul asasinării, în 2003, a lui Meszaros Francisc (63 ani), pe Horvath Zsolt (31 ani), care a uitat o chitanţă la locul crimei.

24 martie – Poliţiştii Antidrog de la BCCO Oradea au prins o reţea de patru traficanţi de LSD, ecstasy şi cannabis, dintre care unul era licean.

29 martie – Poliţiştii au prins un piroman în persoana orădeanului B.J.V. (51 ani), autor a două incendieri de maşini pe strada Sovata. În aceeaşi zi a fost incendiat şi un Audi. + Foto 3745

5 aprilie – Bihoreanul Cornel Flonta (63 ani), tatăl unui traficant de droguri dat în urmărire internaţională, a fost prins de ofiţerii BCCO Oradea cu 0,8 kg de cocaină ascunsă în cadrul metalic al cârjelor. Foto 3751

5 aprilie – Salontanul B.V.P. (31 ani) a intrat în atenţia poliţiştilor după ce a păgubit cu peste un miliard de lei vechi patru firme, de la care a ridicat materiale de construcţii cu file CEC fără acoperire în cont.

11 aprilie – Surprinşi de poliţişti în timp ce furau cabluri de cupru lângă Tămaşda, S.I. (29 ani), din Vinga, şi B.N. (22 ani), din Pojena, s-au aruncat în Crisul Negru, înecându-se.

11 aprilie – Cetăţeanul maghiar Gyorgy K. (55 ani) a încercat să plaseze 450 de euro falşi în duty-free-ul din Bors. În aceeaşi zi, vameşii din Borş au confiscat blănuri şi cafea de un miliard, pentru care Lucian Nicolae I. (24 ani) nu plătise taxele vamale.

15 aprilie – Poliţiştii au recuperat de la salontanul P.T. (13 ani), recidivist, o geantă diplomat cu bonuri de masă în valoare de 400 de milioane de lei vechi, furată din maşina unei firme de curierat.

18 aprilie – Un şofer bulgar de tir a fost adormit de două prostituate de pe Borşului cu somnifere puse în băutură şi jefuit de bunuri în sumă de 2.200 de euro.

21 aprilie – Bihoreanul T.G. (49 ani) a fost reţinut după ce a înşelat o duzină de firme achiziţionând utilaje şi materiale de construcţii de 5 miliarde de lei vechi cu file CEC fără acoperire.

29 aprilie – Primarul Oşorheiului, Ioan Codău, este cercetat penal în urma mai multor reclamaţii privind abuzuri pe linie funciară.

4 mai – Procurorii preiau cercetările în cazul italianului Paolo E. (52 ani), asupra căruia poliţiştii BCCO Oradea au găsit 2,5 kg de droguri.

10 mai – Rromii din colonia de la Gepiu acuză Poliţia de încălcarea drepturilor omului, în timpul unei acţiuni pentru combaterea furturilor de curent.

19 mai – După patru ani de cercetări, ofiţerii BCCO Oradea au trimis-o în judecată pe orădeanca Erzsebet G.U., pentru că ar fi păgubit primăriile Oradea şi Borş de terenuri în valoare de 3 milioane de euro.

19 mai – Un orădean este acuzat că a scos 42 miliarde de lei vechi dintr-o firmă orădeană de telefonie mobilă sub titlul de „restituire credit”.

24 mai – O sexagenară din Tilecuş a fost găsită fără suflare şi cu urme de leziuni pe corp, de către fiica ei. Poliţiştii îl indică ca principal suspect chiar pe soţul victimei, împotriva căruia intentase divorţ.

5 iulie – Poliţiştii au dat peste cap afacerile a doi proxeneţi salontani ce au racolat şi exploatat pe piaţa de „carne vie” opt tinere bihorence.

13 iulie – O femeie din Sânmartin s-a aruncat în craterul de la Betfia, în timp ce prietenul ei o fotografia.

14 iulie – Doi gabori care puneau burlane la blocul din Nojorid şi-au pierdut viaţa, după ce au atins cu burlanul metalic firele de curent electric.

5 august – O bătrână din Toboliu a fost găsită decapitată în grădina sa. La câteva ore, poliţiştii l-au arest pe suspect.

1 septembrie – Pop Bruchental s-a predat după ce a fost condamnat de Curtea de Apel Piteşti la patru ani şi jumătate de închisoare, pentru comiterea unor infracţiuni la regimul vamal.

6 septembrie – Conducerea Poliţiei Bihor ia poziţie după exacerbarea în presa maghiară a unei altercaţii dintre doi cetăţeni maghiari şi trei români de etnie maghiară din Valea lui Mihai.

7 septembrie – Doi foşti directori de la Chimprestor sunt acuzaţi de DNA că ar fi pretins şi primit 100.000 de euro mită. 

13 septembrie – Sute de credincioşi au protestat în curtea Episcopiei Ortodoxe Oradea împotriva destituirii părintelui Vasile Sabău, după ce acesta a fost implicat într-un scandal sexual.

22 septembrie – Poliţiştii orădeni au găsit într-o cabană din Pietroasa doi cetăţeni străini suspectaţi de neonazism, dintre care francezul era căutat de Interpol pentru tentativă de omor. + foto 3896

27 septembrie – Instanţa l-a repus în funcţie pe comisarul Emil Torje, fostul şef al PTF Borş, după ce acesta a fost suspendat din funcţie după un control în timpul căruia au fost găsiţi asupra lui, în timpul serviciului, bani pe care nu i-a declarat la intrarea în tură. Într-o situaţie asemănătoare a fost surprins şi subinspectorul Ioan Trifan, în maşina căruia a fost găsită la control valută ascunsă în două pachete de ţigări pe care era scris „pentru şeful”.

6 octombrie – Horia Maxim, fiul unui notar din Oradea, a fost reţinut pentru a doua oară în acest an, fiind acuzat de fals material în înscrisuri oficiale, furt calificat şi uz de fals

13 octombrie – Opt membri ai unei reţele care se aprovizonau cu haşiş şi ecstasy din Spania a fost anihilată de poliţiştii orădeni.

28 octombrie – Frontieriştii au capturat 1.400 de cartuşe de ţigări netimbrate în valoare de 35.000 de lei noi, ascunse într-o căpşunărie din Episcopia Bihor.

2 noiembrie –Un profesor de biologie a fost reclamat de o elevă a Liceului „Petőfi Sándor” din Săcueni în legătură cu o molestare „cu conotaţii anatomice”.

7/8 noiembrie – În faţa procurorilor de la DIICOT Cluj şi-au formulat plângerile patronii Radu Pentie şi Beniamin Rus, şeful Direcţiei Vamale Oradea, Călin Vesa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Kiss Alexandru, şi vicepreşedintele Gavrilă Ghilea. Ca martor a fost audiat ex-ziaristul Gazetei de Oradea, Florin Cuc.

27 noiembrie – Un infractor bolnav psihic, în vârstă de 31 ani, fugit din Spitalul de Siguranţă din Ştei, a fost dus înapoi cu ambulanţa.

28 noiembrie – Vameşii din Borş au confiscat 141.500 de euro de la italianul Luciano B. (52 ani).

29 noiembrie – Orădenii M. Gyula, L. Laszlo, I. Marian şi Giulio Antonio K. au fost prinşi în timp ce plasau 4.000 de euro contrafăcuţi în Arad.

11 decembrie – Candidatul PNL la Primăria Auşeu, Nicolae Botici, şi consilierul judeţean Dumitru Voloşeniuc sunt acuzaţi de sechestrare de persoane şi abuz.

18 decembrie – Şoferii de tir care au intrat în ţară prin Borş îi acuză pe grănicerii maghiari din Artand că i-au bătut şi ameninţat cu pistolul.

22 decembrie – DNA Oradea îl trimite în judecată pe vameşul Cezar Denuţa, fost angajat în Borş, pentru luare de mită în formă continuată.

23 decembrie – Fostul finanţist-şef Ioan Lascău a fost retrimis în judecată de procurorii Anticorupţie, pentru trafic de influenţă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !