„Revanşă” la Testele Naţionale

ORADEA – Ministerul Educaţiei le mai dă o şansă celor care nu au promovat Testele Naţionale prin organizarea unei sesiuni speciale. Testele Naţionale au fost înlocuite începând cu acest an cu rezultatele obţinute la tezele cu subiect unic în calcularea mediilor de admitere în liceu.

Termenul-limită pentru înscrierea candidaţilor la sesiunea specială a fost ieri, iar solicitările de examinare trebuiau adresate şcolilor unde au studiat.
„Ultima zi pentru înscrierea candidaţilor este 25 ianuarie, după care urmează să centralizăm solicitările pentru examinare şi să decidem unde vor fi organizate centrele de examinare şi cele de evaluare”, ne-a declarat Liliana Antonescu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor. Pentru sesiunile anterioare ale Testelor Naţionale, centrele de testare erau înfiinţate pentru un număr minim de 100 de candidaţi în mediul rural, respectiv 250 până la 400 de candidaţi în mediul urban. După susţinerea probelor lucrările vor fi trimise în centrele de evaluare, care aveau, în medie, un număr de 800 de lucrări alocate.
„În funcţie de numărul de solicitări care vor fi înregistrate vom decide numărul centrelor de testare şi al celor de evaluare, cele din urmă urmând să fie organizate în Oradea”, ne-a mai informat Liliana Antonescu. Prima probă a sesiunii speciale este cea la limba şi literatura română şi este programată pentru 4 februarie.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !