Revenire benefică, în circuit

Revenire benefică, în circuit
REŞIŢA – Chiar dacă Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa a fost reprezentat anul trecut foarte bine la nivel naţional prin toate secţiile sportive, rămăsese totuşi un mare of: secţia de fotbal, care a dat judeţului şi ţării mari fotbalişti, unul dintre ei fiind Cristi Chivu.

Întreruptă timp de mai mulţi ani, activitatea secţiei de fotbal a suferit mult, neavând nici o echipă înscrisă în nici un campionat de fotbal. Lucrurile au luat însă o întorsătură favorabilă de aproximativ un an de zile, mulţumită în primul rând şi conducerii existente care a considerat necesară o reactivare a acestei secţii de fotbal în cadrul CSŞ Reşiţa.

Chiar dacă a fost greu, această secţie are antrenori buni, care într-o primă fază au început să îşi formeze grupele de copii. Astfel, printr-o bună colaborare a CSŞ Reşiţa cu CS Gloria Reşiţa, una dintre grupele care evolua sub titulatura Gloriei şi era antrenată de Lavinius Copoceanu, a trecut la CSŞ Reşiţa, fiind preluată de Ion Copoceanu, grupă care evoluează în prezent în Liga a V-a. O altă grupă, este antrenată de Teodor Negrea, care cuprinde sportivi născuţi în anii 1995-1996.

Colaborare necesară

Directorul Clubului Sportiv Şcolar Reşiţa, prof. Ioan Stan, spunea că „sunt bucuros că am putut reactiva secţia de fotbal din cadrul clubului, chiar dacă au fost unele greutăţi. Au existat patru paşi pe care i-am urmat.

În primul rând, am dat posibilitatea antrenorilor de a-şi forma grupele. În al doilea rând am afiliat grupele formate la AJF Caraş-Severin, pasul următor fiind acela de a oferi sportivilor posibilitatea de a participa la campionatele judeţene.

De altfel, un alt pas important a fost acela de a asigura micilor fotbalişti o bază materială, zic eu, destul de solidă. Am achiziţionat echipamente de antrenament, mingi, iar după mulţi ani, am reuşit ca una dintre grupe să efectueze un cantonament de pregătire în staţiunea Băile Herculane“.

O deosebit de bună colaborare avem cu Şcoala cu clasele I-VIII Nr.8, dar şi cu Şcoala cu clasele I-VIII Nr.9, unde am găsit înţelegere şi sprijin pentru ca sportivii legitimaţi la CSŞ să poată efectua antrenamente pe terenurile lor de fotbal“, a mai precizat Ioan Stan, directorul CSŞ Reşiţa.

Camelia Giuca
camelia.giuca@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !