Revista „Familia”, premii prestigioase

De Crina Dobocan
Traian Ştef, turneu literar prin ţară
Traian Ştef, turneu literar prin ţară
Revista „Familia” a primit la Iaşi laurii Premiului „Iacob Negruzzi” pentru cea mai bună revistă literară.

Premiul a fost acordat în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea revistei „Convorbiri literare” – unul dintre cele mai importante evenimente culturale din ţară, dată fiind vechimea unei instituţii. Cu acest prilej, poetul orădean Gheorghe Vidican a luat premiul pentru promovarea literaturii române în Italia.

O nouă recunoaştere a valorii revistei orădene a venit de la Sibiu. Cu ocazia Simpozionului „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”, ediţia a XV-a, din perioada 5-6 mai 2017, „Familia” a obţinut Premiul „Nicolae Balotă”.

Filiala Braşov a Uniunii Scriitorilor (preşedinte – poetul Ioan Radu Văcărescu) și Revista „Euphorion” (redactor-şef poetul Dumitru Chioaru) le-au propus participanţilor două teme de dezbatere: „Mentori şi apropiaţi ai Cercului Literar de la Sibiu” – moderator criticul Al. Cistelecan, şi „Revista Familia şi cerchiştii” – din partea redacţiei revistei fiind de faţă Ioan Moldovan, Traian Ştef şi Mircea Pricăjan.

„Revista noastră a fost invitat special. Reamintim că foşti membri ai Cercului de la Sibiu au fost redactori ai «Familiei» după reluarea acesteia în cea de-a V-a serie a ei: Nicolae Balotă, Ovidiu Cotruş, Radu Enescu; alţi «cerchişti» au fost colaboratori de înalt prestigiu ai «Familiei»: Ştefan Augustin Doinaş, Cornel Regman, Ion Negoiţescu, Eugen Todoran, Ovidiu Drimba ş.a.”, a arătat Traian Ştef, redactorul-şef al Revistei „Familia”.

De la Sibiu, omul de litere Traian Ştef a participat, la Arad, la Colocviul Naţional al Revistelor Literare, prezidat de preşedintele Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu.

„La colocviul de la Arad s-a discutat despre situaţia revistelor literare din ţară şi cum putem face mai bine o revistă literară astăzi”, a precizat Traian Ştef, cel care este şi preşedintele de onoare al ediţiei din acest an a Târgului de carte „Gaudeamus” de la Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !