Revitalizarea Cetăţii Oradea

Revitalizarea Cetăţii Oradea
ORADEA - Sala Festivă a Colegiului Naţional Mihai Eminescu, a găzduit un seminar cu tema viitorul cetăţii din oraşul nostru. Iniţiativa a venit din partea Fundaţiei Life.

La discuţii au participat reprezentanţi ai diferitelor direcţii şi servicii locale, ai Consiliului Judeţean, ai Administraţiei Imobiliare Oradea, ai Universitaţii Oradea dar şi ai Primariei. În cadrul cercului de discutii s-au propus mai multe idei pentru viitorul şi renovarea cetăţii, ca dezvoltarea unei strategii în care să se implice toate instituţiile direct afectate, înfiinţarea unui grup de discutii cu întâlniri periodice, înfiinţarea unui laborator de cercetări structurale în cetate sau chiar o expoziţie foto cu tema „prabuşirea cetăţii”, menită să tragă un semnal de alarmă referitor la starea deplorabilă în care aceasta se află.

Proiect

De menţionat este că până la ora actuală a fost depus şi aprobat un proiect în acest scop, în valoare de 7,5 milioane de euro. Acesta acoperă doar o treime banii necesarii reamenajării cetăţii. Proiectul promite schimbări majore, chiar amenajarea de spaţii de cazare şi săli de conferinţă în incinta cetăţii. „ Prin acest seminar noi am dorit deschiderea unei căi de comunicare şi colaborare între părţile implicate, crearea unui cadru potrivit de discuţii, dar, din nefericire din 120 de invitaţii făcute,ne-au onorat cu prezenţa doar 50 de persoane” spune directorul executiv al Fundaţiei Life, Marius Hârduţ. El speră totuşi că discuţiile purtate în cadru acestui seminar au dus la o „trezire” a părţilor implicate iar cu puţină voinţă şi hotărâre se va putea duce planul la bun sfârşit.
Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase