Revocări de procurori şefi anticorupţie

Revocări de procurori şefi anticorupţie
Daniel Morar, seful Departamentului National Anticoruptie (DNA), cere ca 11 procurori anticoruptie – sefi de servicii teritoriale ori din structura centrala a fostului PNA – sa fie dati afara din departament, lista fiind trimisa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), vineri seara, pentru a fi discutata în sedinta CSM de marti.

Avizul CSM este unul consultativ, revocarile si numirile în functii fiind facute de catre presedintele tarii.
Morar vrea revocarea sefilor Serviciilor Teritoriale Cluj (Ioan Irimie), Constanta (Ioan Otel), Iasi (Alois Imbrea) si Ploiesti (Constantin Stefanescu), precum si a sefului Serviciului de Anchete Speciale, din structura centrala a fostului PNA, Gheorghe Vizitiu, cel care l-a anchetat si pe fostul senator PSD de Bihor, Vasile Duta.


Morar mai cere eliminarea unui anchetator de la DNA Cluj si a cinci procurori din structura centrala a fostului PNA. Cei vizati de procurorul general Daniel Morar s-au aflat în atentia presei, în diferite momente, din cauza dosarelor pe care le-au instrumentat.


Seful Serviciului Teritorial Oradea, Ioan Moldovan, s-a implicat în ancheta împotriva fostului secretar de stat în Ministerul Finantelor Publice, Ioan Lascau. Din cauza contraacuzelor aduse de Lascau, conducerea fostului PNA a decis ca dosarul sa fie instrumentat la nivel central.
Minusul activitatii PNA Oradea este ca cele doua judecatoare cerecetate pentru coruptie, Elena Pop Blaga si Julieta Bulz, au fost achitate prin sentinte definitive.

Cristian Horgos