Revoluţionarii şi cartelele de metrou

Revoluţionarii şi cartelele de metrou
Deva – Ce vor face cei 51 de revoluţionari cu acte în regulă din judeţul Hunedoara cu tichete de metrou, nimeni nu ştie. Cert este că Legea 341, tocmai modificată şi intrată în vigoare, specifică acest fapt.

„Nu putem să acordăm revoluţionarilor altceva decât ceea ce este specificat în lege”, declară Petrişor Morar, secretar de stat pe problemele revoluţionarilor.

Prezent la Deva, Petrişor Moraru spune că şi între revoluţionarii din decembrie s-au descoperit mai multe persoane care fac poliţie politică, dar nu poate specifica dacă între ei se află unul din judeţul Hunedoara.

Până în prezent am primit peste 450 de răspunsuri în acest sens. Între acestea un număr de trei persoane vor fi verificate în mod special. Acţiunea de verificare a tuturor persoanelor care au certificat de revoluţionar se va încheia în martie 2008.

Noile modificări legislative definesc noul profil al revoluţionarului din decembrie 1989. Totodată se face pentru a patra oară preschimbarea certificatelor.

„Preschimbarea lor se va finaliza la 31 martie. Noua lege specifică exact perioadele considerate ale revoluţiei, adică cea de pregătire, între 14 şi 20 decembrie, revoluţia propriu-zisă, între 20 şi 22 decembrie şi acţiunea de transfer a puterii, între 22 şi 25 decembrie. Legea 341, mai defineşte şi persoana cu statut de revoluţionar ca fiind acea persoană care a condus mulţimea, a ocupat o instituţie, a realizat acţiuni de baricadare şi poate dovedi că a făcut acest lucru în perioada 14-28 decembrie”, declară Petrişor Morar, secretar de stat pe probleme ale revoluţiei din decembrie 1989.

Odată cu preschimbarea certificatelor de revoluţionar, se estimează că, la nivel naţional, va avea loc o serie de procese care să ateste că anumite persoane au făcut sau nu parte din acţiunile revoluţionare.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !