Rezidenţă pentru străinii din UE

ORADEA – Ordonanţa de Urgenţă 102/2005, privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor din state membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, a intrat în vigoarea începând cu 1 ianuarie 2007.

Actul normativ stabileşte condiţiile în care cetăţenii UE şi ai statelor membre ale SEE şi membrii acestora de familie îşi pot exercita dreptul la liberă circulaţie, de rezidenţă şi de rezidenţă pemamentă pe teritoriul României, precum şi limitele exercităţrii acestor drepturi. Astfel, cetăţenii UE şi membrii de familie ai acestora, indiferent de cetăţenie, care intră pe teritoriul României, beneficiază de drept de rezidenţă pentru o perioadă de până la trei luni de la data intrării în ţară, fără îndeplinirea unei condiţii suplimentare.

Cetăţenii UE au aobligaţia să se prezinte la cea mai apropiată formaţiune teritorială de Poliţie, Poliţiei de Frontieră sau Autorităţii pentru străini,  la cel mult 15 zile de la intrarea pe teritoriul României, pentru a-şi declara prezenţa pe teritoriul ţării.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !