Rezidenţiatul pe post

Rezidenţiatul pe post
Bucureşti – În data de 22 iunie va avea loc concursul naţional de intrare în rezidenţiatul pe post în medicină, medicină dentară şi farmacie. Rezidentiat

Acesta se va desfăşura în Bucureşti, putând participa candidaţii care au diplomă de licenţă în profil medico-farmaceutic sau o diplomă echivalentă cu aceasta, rezidenţii aflaţi în pregătire, specialiştii care doresc să efectueze pregătire în cea de-a doua specialitate, cu respectarea prevederilor legale, medici, medici dentişti şi farmacişti care au obţinut intrarea în specialitate, în urma promovării unui alt concurs de rezidenţait pe post. Cei care reuşesc la concurs nu sunt absolviţi de respectarea prevederilor stabilite prin actul adiţional la contractul individual de muncă semnat iniţial.

Cât priveşte a doua specialitate, aceasta se poate obţine doar în regim cu taxă.

Înscrierea la concurs se face la sediul autorităţii de sănătate publică judeţeană pe teritoriul căreia se află posturile pentru care se candidează şi se termină cu 25 de zile înaintea de data concursului, adică pe 27 mai. Caietele de concurs au 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, 25% din acestea fiind tip complement simplu cu un singur răspuns corect, iar 75% complement multiplu, cu 2-4 răspunsuri corecte. Departajarea candidaţilor cu punctaj egal se face prin susţinerea unei probe suplimentare. Punctajul minim de promovare reprezintă 65% din punctajul maxim.

Pe 19 iunie, candidaţi vor putea afla sala şi ora începerii probei de concurs.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !