Rezultate bune la DGFP Bihor

Încasãrile Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Bihor pe primele sase luni ale anului 2006 au depãsit asteptãrile. La bugetul general consolidat acestea sunt mai mari cu 35,67% fatã de perioada similarã a anului 2005, potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii DGFP Bihor.

În sumã, asta înseamnã 475.757 mii RON, fatã de 350.660 mii RON în primele sase luni din 2005. Cea mai mare crestere – 64,13% – au înregistrat-o încasãrile la bugetul de stat. Încasãrile la bugetul asigurãrilor sociale de stat sunt mai mari cu 25,29%. La bugetul asigurãrilor sociale de sãnãtate cresterea este de 22%, iar la bugetul asigurãrilor sociale pentru somaj de 6,96%.

Factori

Cresterile de încasãri sunt explicate de conducerea Finantelor bihorene prin mai multi factori. „În primul rând, o influentã deosebitã au avut-o modificãrile legislative. Este vorba despre introducerea cotei unice de 16% si cresterea penalitãtilor de întârziere la 0,5%/zi”, a mentionat Marius Fandly, director executiv adjunct la DGFP Bihor.

Pe de altã parte, munca intensã depusã de finantistii bihoreni a dat rezultatele scontate. „Am pornit o actiune de monitorizare a datornicilor. La fiecare administratie localã primi 50 de datornici. Societãtile neviabile au fost declarate insolvabile”, a declarat Fandly.

Fruntasi

În ultima conferintã de presã, conducerea Finantelor bihorene i-a scos în fatã pe reprezentantii administratiilor locale fruntase. Este vorba de Administratia Finantelor Publice Oradea – sef, Ioan Bercea; Administratia Finatelor Publice a Comunelor Oradea – sef, Ioan Chivari si Administratia Finantelor Marghita – sef, Viorel Cosma. Cea mai mare problemã cu care se confruntã finantistii este identificare.

„Problema fiscului este problema identificãrii. E o muncã de Sisif care ne mãnâncã timpul si banii. Posta face afacei bune cu fiscul, dacã ne gândim cã o scrisoare cu confirmare de primire costã 35.000 de lei vechi”, a precizat Ioan Bercea.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !