Rezultate cu mult sub aşteptări

Rezultate cu mult sub aşteptări
„Elevii nu constientizeaza suficient ca au în fata un examen”, ne-a declarat Daniel Negrean, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judetean Bihor, în urma corectarii lucrarilor de la simularea testelor nationale.

Rezultatele testarii au fost sub asteptari, astfel ca la majoritatea disciplinelor promovabilitatea abia a fost de 50%. Primul examen de simulare s-a desfasurat în data de 3 martie, la limba si literatura româna. Înscrisi la aceasta proba au fost 6.200 de elevi, din care au participat 5.921. Dintre acestia, 56% au obtinut medii sub 5. Doat trei candidati au reusit sa obtina nota maxima. Cele mai multe medii au fost între 5,00 si 5,99. „Rezultate obiective”


Nici la matematica rezultatele nu au fost mai bune. Din cei 6.127 de elevi înscrisi, 5.812 s-au prezentat la examen. La aceasta proba, 49,8% dintre candidati nu au obtinut nota de trecere. Notele au fost la fel de slabe ca si la româna, majoritatea situându-se între 5 si 5,99. Atât la istorie cât si la geografie, promovabilitatea a fost ceva mai mare, 69,2%, respectiv 72,96%.

La geografie, cele mai multe medii au fost între 6 si 6,99, iar la istorie între 5 si 7. La limbile materne, elevii s-au descurcat mai bine. La limba si literatura maghiara, din cei 1.091 de elevi înscrisi au participat 1.012, fiind declarati respinsi doar 265. 165 de candidati au avut medii între 7 si 7,99, iar doi elevi au reusit sa obtina nota 10. La limba si literatura germana, din 17 înscrisi, unul a lipsit, un altul a fost respins si nici unul nu a primit 10. „Rezultatele sunt obiective, pentru ca simularea a decurs în conditii de examen”, considera Daniel Negrean.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !