Rezultate remarcabile în America

Artiştii fotografi orădeni Teodor Radu Pantea, Constantin Dancoglu, Gheorghe Petrilă şi Cristian Ene au participat recent la Circuitul Internaţional de Fotografie „The Norga”, din Georgia, de unde s-au întors cu rezultate remarcabile.

„Circuitul Internaţional de Fotografie a fost constituit din saloanele din oraşele Woodstock, Dixie, Rome, Peachtree, Oconee şi Atlanta. Circuitul, organizat sub Patronajul Societăţii Americane de Fotografie (PSA), se va derula până în luna august. Următorul circuit, «The Diga», va avea loc în luna septembrie. Toţi patru am fost invitaţi să participăm”, a relatat lect. univ. dr. Radu Pantea.

Lucrările trimise la circuit au fost evaluate de jurii separate ale fiecărui salon, astfel că fiecare lucrare a fost jurizată de şase ori.

Astfel, lector univ. dr. Teodor Radu Pantea a participat cu un număr de 20 de fotografii la cinci secţiuni ale circuitului, obţinând un număr de 61 de acceptări, 13 menţiuni de onoare şi o medalie ale PSA. Constantin Dancoglu a participat tot cu un număr de 20 de fotografii la cinci secţiuni ale circuitului, obţinând 43 de acceptări şi nouă menţiuni de onoare ale PSA. Alături de ei au participat şi artiştii fotografi Gheorghe Petrilă şi Cristian Ene.

Primul a participat cu 20 de fotografii, obţinând 51 de acceptări şi şase menţiuni de onoare ale PSA, iar cel de-al doilea a participat cu un număr de 12 fotografii. El a primit 37 de acceptări şi patru menţiuni de onoare ale PSA.

Crina Dobocan