Rezultatele Bursei sunt mulţumitoare

La aproape o lună după organizarea „Bursei generale a locurilor de muncă”, AJOFM Bihor a prezentat presei rezultatele concrete ale acesteia. Deşi încă se derulează interviuri, pe fondul întârzieriii din cauza zilelor libere şi a sărbătorilor, reprezentanţii AJOFM Bihor sunt mulţumiţi de numărul de persoane încadrate în muncă.

Dacă la închiderea bursei fuseseră selectate în vederea încadrării 774 persoane, până în prezent au fost angajate 256. „Multe firme s-au plâns de faptul că persoanele selectate pentru încadrare nu s-au mai prezentat la interviuri. Probabil au găsit altceva, ori s-au reorientat”, a spus Daciana Nica, director adjunct la AJOFM Bihor.

Şi-au găsit slujbe în domeniu aproximativ 3 ingineri şi 3 economişti. În ceea ce priveşte muncitorii necalificaţi, a fost trimis la interviu un număr semnificativ de persoane de etnie rromă. „Mulţi au fost repartizaţi, dar nu au fost acceptaţi decât doi sau trei. S-au prezentat total nepotrivit în faţa angajatorilor. Erau în stare de ebrietate şi murdari”, a explicat Daciana Nica.

Creştere

Mulţumirea conducerii AJOFM Bihor vizavi de bursa desfăşurată în urmă cu o lună are la bază creşterea numărului de persoane încadrate. „Faţă de bursa de anul trecut, când oferta de job-uri era mai mare cu 300, au fost angajate 256 de persoane, faţă de 170, în anul anterior”, a exemplificat Nica.

Concluzia directorului executiv al AJOFM Bihor, Dorel Drăghici, a fost aceea că participarea şi apelarea la bursele de locuri de muncă a intrat încet dar sigur în conştiinţa angajatorilor, dar şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !