Rezultatele controalelor depuse cu Cererea unică

De Simona Drimbău
Rezultatele controalelor depuse cu Cererea unică
Fermierii pot completa cererea unică de plată folosind aplicaţia IPA-Online.

Fermierii care s-au aflat la control, atât clasic cât și prin teledetecție trebuie trebuie să includă la depenerea cererii unice pentru Campania 2018 și rezultatele controalelor.

APIA le atrage atenția fermierilor asupra faptului că în campania 2018, fermierii completează cererea unică de plată, folosind aplicaţia IPA-Online şi realizează electronic operațiunea de digitizare a parcelelor și actualizare a declarației de suprafață conform Manualului de utilizare IPA-Online.

Fermierii care dețin parcele agricole cu o suprafața de până la 0,1 ha nesolicitate la plată pot să nu le declare, cu condiția ca suprafața însumată a acestor parcele să nu depășeasca un hectar. De asemenea fermierii care nu depun cerere pentru nicio plată directă bazată pe suprafață nu au obligația de a-și declara parcelele agricole dacă suprafața totală nu depășeste 1 ha. În toate cazurile, fermierul indică în cererea sa ca are la dispoziție parcele agricole și, la cererea APIA, indică localizarea acestora.

Fermierii care participă la schema pentru micii fermieri nu au obligația de a-și declara parcelele agricole pentru care nu depun cerere de plată, cu excepția cazului în care o astfel de declarație este necesară pentru obținerea unui alt tip de ajutor sau sprijin.

Fermierii care anterior au fost controlaţi pe teren clasic sau prin metoda teledetecţiei au mai multe obligații. Astfel, la actualizarea digitizării parcelelor în aplicaţia IPA-Online 2018, fermierii care anterior au fost controlaţi pe teren clasic sau prin metoda teledetecției vor utiliza în mod obligatoriu rezultatele controalelor, prin activarea straturilor de măsurători şi se vor asigura că suprafața declarată este conformă cu suprafața utilizată.

Fermierii trebuie să utilizeze informațiile cadastrale urmare înregistrării sistematice a imobilelor prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, în situația în care acestea sunt disponibile şi relevante.

Este necesar ca pentru fiecare parcelă să se specifice județul, localitatea/comuna/oraș, codul localității, numărul blocului fizic (serial) în care este localizată parcela agricolă.

Numărul parcelei agricole este un număr serial atribuit de către fermier parcelelor agricole în cadrul blocurilor fizice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !