„Rezultatul este al tuturor”

„Rezultatul este al tuturor”
ORADEA – Echipa de spadă a CS Crişul a devenit recent vicecampioană a Europei la cluburi, clasându-se pe locul secund la CCE 2007. Revenit recent de la Heidenheim, oraşul german care a găzduit competiţia, antrenorul emerit Nicolae Ille ne-a acordat un interviu.

J.b.: Cum a fost la Heidenheim?
Nicolae Ille: Echipa s-a autodepăşit şi a avut un parcurs foarte bun. Am avut liber în primul tur, apoi am trecut fără probleme, în optimi şi sferturi de finală, de campioanele Israelului, respectiv Norvegiei. În semifinale am întâlnit o adversară redutabilă, campioana Rusiei. A fost un meci foarte echilibrat, în care ambele echipe s-au aflat succesiv la conducere. Ruşii ne-au condus cu 44-41, dar băieţii noştri au găsit tăria să egaleze şi să puncteze decisiv în ultima secundă a întâlnirii. Am ajuns astfel în finală, unde am pierdut în faţa campioanei Franţei, Levallois. Sigur, noi am fi dorit să învingem, dar nu a fost posibil. Cred că e bine şi aşa. Mai există oare domenii de activitate în Oradea care să se afle pe locul doi în Europa?

J.b.: Aţi sperat într-o astfel de performanţă?
Nicolae Ille: Am plecat cu gândul să ne clasăm pe unul dintre primele opt locuri. Era un obiectiv de atins, poate pe undeva normal după pregătirea pe care am făcut-o cu lotul olimpic la Oradea. Sigur, noi am sperat şi la mai mult, chiar dacă nu am afirmat în mod expres acest lucru.

J.b.: Care au fost sportivii cei mai buni, care au punctat cel mai mult?
Nicolae Ille: Eu doresc să evidenţiez întrega echipă, alcătuită din Alexandru Nyisztor, Arkosi Bertalan, Adrian Pop, care au fost titulari, plus rezervele Radu Andrei şi Andrei Timoce. Rezultatul este al nostru, al tuturor, începând cu directorul clubului, Titi Frenţ, şi terminând cu ultima rezervă a echipei. Doresc să menţionez şi contribuţia antrenorului Dragoş Şpan, care ne-a ajutat şi el în pregătire.

J.b.: Echipa CS Crişul este, în linii mari, echipa naţională de spadă. Cum vedeţi perspectiva calificării la Olimpiadă, prin prisma performanţei recent realizate?
Nicolae Ille: Rezultatul de la CCE constituie doar o primă etapă în programul nostru de pregătiri. Vor urma mai multe turnee de Cupă Mondială, următoarele competiţii majore din acest an fiind Campionatele European şi Mondial, unde sperăm să obţinem de asemenea rezultate bune. Obiectivul final îl constituie calificarea la Jocurile Olimpice, în primul rând cu echipa de spadă, dar şi cu componenţii ei, la individual.

CARTE DE VIZITĂ
Nicolae Ille
Antrenor emerit, 46 de ani
12 titluri de campion naţional la spadă, de cinci ori campion balcanic, medaliat cu bronz la CE, locul III în CCE cu echipa Steaua, ca sportiv
Antrenor al lotului olimpic de spadă seniori al României
Peste 100 de medalii ca antrenor, dintre care 15 titluri balcanice şi 25 de medalii la competiţii internaţionale
Îl pregăteşte, de la 13 ani, pe multiplul campion Alexandru Nyisztor, medaliat cu bronz la CM de cadeţi şi juniori, finalist al CM de seniori, vicecampion european

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !