„Rezultatul lui Adrian Pop este formidabil”

„Rezultatul lui Adrian Pop este formidabil”
ORADEA - Directorul DJS, Ionel Bungău a criticat la final de an rezultatele sportive din 2007, pe care le-a considerat „slăbuţe, pentru un oraş ca Oradea”. Nemulţumirea lui s-a răsfrânt şi asupra faptului că lipsesc rezultatele internaţionale la seniori şi că Bihorul performează doar la juniori.

„În acest an avem iar un junior sportivul judeţului, dar, din păcate, ca rezultat, este departe de aşteptări. Mereu ne lăudăm cu rezultatele de la juniori, dar la seniori nu mai ajung să confirme”, a mai spus Bungău.

Vizavi de aceste critici, antrenorul de atletism Mehes Albert, cel care îl pregăteşte pe Adrian Pop, vicecampion european de juniori la aruncarea ciocanului, a ţinut să-şi spună punctul de vedere. „Accept criticile, dar pe mine mă deranjează critica nefondată. Raportat la condiţiile de pregătire pe care le are la Oradea, rezultatul lui Adrian Pop este formidabil.

Ne antrenăm în cele mai grele condiţii de ani de zile şi reuşim să obţinem rezultate la competiţii internaţionale. Nu ne putem compara cu recordmanul mondial care beneficiază de condiţii de excepţie de pregătire. După 1989, medalia de argint obţinută de Pop este prima adusă pentru România de un atlet aruncător.

Nu ne infatuăm şi nu ne umflăm în pene cu aceste rezultate, dar ne mândrim cu ele. La seniori, un aruncător ajunge la maturitate între 24-28 de ani şi chiar peste această vârstă”, a replicat Mehes. „Înţeleg nemulţumirea domnului director că aşteaptă rezultate la seniori. Şi eu aş dori, dar pentru asta e nevoie de investiţii serioase.

Problemele sunt nuanţate de la un sport la altul. Un atlet, după ce termină junioratul se confruntă cu probleme sociale, are nevoie de o casă, de un loc de muncă, iar progresul lui depinde de condiţiile pe care comunitatea locală i le poate oferi. Noi degeaba ne dăm peste cap. Dacă s-ar fi investit cum trebuie în atleţi precum Andrea Ispan, Edward Sebestyen, Szasz Reka şi Marinela Coblişan, rezultatele lor internaţionale ar fi fost mult mai bune”, a mai adăugat antrenorul federal. Mehes consideră că o comunicare mai bună între DJS, asociaţiile judeţene şi cluburi ar fi benefică pentru întregul sport bihorean.
Teodor Biris0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !